Lukket nu
Åben om 1d 8t

Á Part

Frederiksgade 45, 8000 Aarhus C 29 42 96 14

Åbningstider

  • Lukket
Vis næste 7 dage Åbningstider hele året Luk åbningstiderne

april åbningstider


Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
1.
Lukket
2.
Lukket
3.
17:00 - 22:00
4.
17:00 - 22:00
5.
16:00 - 00:00
6.
16:00 - 00:00
7.
8.
Lukket
9.
Lukket
10.
17:00 - 22:00
11.
17:00 - 22:00
12.
16:00 - 00:00
13.
16:00 - 00:00
14.
15.
Lukket
16.
Lukket
17.
17:00 - 22:00
18.
17:00 - 22:00
19.
16:00 - 00:00
20.
16:00 - 00:00
21.
22.
Lukket
23.
Lukket
24.
17:00 - 22:00
25.
17:00 - 22:00
26.
16:00 - 00:00
27.
16:00 - 00:00
28.
29.
Lukket
30.
Lukket
1.
17:00 - 22:00
2.
17:00 - 22:00
3.
16:00 - 00:00
4.
16:00 - 00:00
5.

 

Her har vi at gøre med en fransk vinbar og restaurant, som sætter en ære i at være sig selv. Det er en ren fornøjelse at besøge. Vinbaren, Á Part, i Frederiksgade er en af de hyggeligste vinbarer i Aarhus. Her står tiden ret ofte stille, og der er plads til alle. Stemningen er ikke typisk aarhusiansk, men meget mere storbyagtig, uden det bliver for meget. 

 

Vinbaren, som jo reelt også er en restaurant, er uformel, nede på jorden, og der er vin i alle prisklasser og lette retter mad til. Stilen på maden er fransk, og det er den også langt hen ad vejen på menukortet. 

 

Navnet, Á Part, er fransk, og ejerne af vinbaren og restauranten har fået inspiration i det franske sprog. Saucen i det franske køkken bliver serveret separat fra de andre elementer på tallerkenen og dermed Á Part. Vinbaren ligger ved siden af søster-restauranten, som er i gourmet-genren, men hos Á Part er der skruet ned for formaliteterne og op for hyggen.

 

Maden

Det typiske, eller bestselleren, er klart deres charcuterie bræt. Det koster 120 kr., og der er meget mad for pengene. Umiddelbart skulle man tro, det er fransk, men det er faktisk med danske slagtervarer og danske oste. 

 

Hver tirsdag laver kokkene hos søsterrestauranten Dauphine, dagens ret på Á Part, hvor der er et glas vin til. Prisen er kun 150 kr. i alt. Det er et hit. Vintjeneren og køkkenchefen fra Dauphine sammensætter menuen, og det er først på dagen, man ved, hvad det er. Men det er altid god mad og value for money, og det tiltrækker mange af stamgæsterne. 

 

Der er en menutavle, som er gældende på dagen. Her er der som regel altid østers, trøffeltoast, sardiner i olie med brød, hjemmelavede pateer, charcuterie, pil-selv rejer og forskellige oste. Maden er i den stil.

 

Vinen

Du finder et bredt udvalg af vine fra Europa. I stor udstrækning er der fransk vin – og det vin, som ikke er fransk kommer fra Europa. Hos Á Part er der ikke oversøiske vine. Ikke fordi de har noget mod oversøiske vine, men fordi de mener, der er så meget god vin i Europa. 

 

Prisniveau

Det er ikke dyrt. En flaske vin koster under 200 kr., hvis man ikke går op i præcis, hvilken vin man vil drikke. De vine, som koster under 200 kr. for en flaske, er typisk franske bordvine og af den slags man bare kan drikke uden at forholde sig synderligt til den. Herlig vin. Men der er også meget dyre vine, hvis man er til det. Bourgogne er der en del af og selv rigtig gode bourgogner, såsom Machard de Gramont, hvor prisen kun er 320 kr. for en flaske, hvilket er god value for money i Aarhus. Flere restauranter tager op 650 kr. for sådan en flaske. En omgang charcuterie koster 120 kr., mens den berømte trøffeltoast koster 65 kr..

 

Indretningen

Á Part skriver selv, at indretningen minder om en fransk jagtstue, men sådan en jagtstue har vi nu aldrig set i Frankrig. Indretningen er med mange forskellige gamle ting, og der er noget boheme over lokalerne. Her er masser af plads, og der er VIP-lokaler inde bag ved, hvis man er nogle stykker og ønsker at sidde for sig selv. Á Part har det bedste fra stamcaféen, men det er blot en vinbar med de samme egenskaber. 

 

LÆS OGSÅ:

Con Maz Vinbar

 

Senest opdateret: 15/02/2024 04:02