Baggården22

M.P. Bruuns Gade 22b, 8000 Aarhus C +45 73 70 63 03

Lige fra du træder ind hos Baggården22 i M.P. Bruuns Gade, rammes du af en særlig stemning. Her finder du en tapasbar i den øverste hylde. Det er delevenlige retter fra hele verden, der er på menukortet. Ejerne af Baggården22 er Troels Riisbrich Underlien, Marc Bjørn og Ane Stürup. Baggården22 er et sted for alle, hvor betjeningen sætter en ære i at servicere.

 

Maden

Det er frisklavet tapas, der serveres. Skinkerne hænger ned fra loftet og bliver skåret på store pålægsmaskine. Menuen skifter jævnligt, men der er nogle faste klassikere på menukortet. Konceptet er enkelt. I menukortet finder du flere kategorier af tapas, og du krydser det af, du ønsker at spise. Der anbefales 7-8 slags tapas til to personer. Her er også noget for vegetarer. Skinkerne er i en kategori for sig, og der er flere forskellige at vælge mellem. 

 

Vin og drikke

Her er vin for alle og til enhver lejlighed. Der er spanske, franske og tyske vine på menuen. Vil du nørde lidt omkring vinene, er der også mulighed for det. Sherry passer godt til skinken, og er du til det, er det et must at tjekke kortet. 

 

Byens baggård og madhule

Store hvide bogstaver med navnet Baggården22 på facaden fanger øjet fra gaden. Ude foran er der i sol-sæsonen et par hyggelige borde at tage plads ved. Restauranten ser ikke stor ud udefra. Det første lokalet er aflangt, og med åbent køkken, så du kan følge med i, hvordan kokkene arbejder og få en snak over et glas vin og en let anretning. Ned fra loftet hænger lufttørrede serrano- og Ibéricoskinker. Her er ingen stress.

 

Inde bagved ligger baggården. Her er plads til 45 spisende gæster. Rammerne er hyggelige, og stemningen er nede på jorden. Der er klinker på væggene, en tyr der skuler ud over gæsterne og masser af grønne planter og rislamper. To gange om måneden er der forskellige events. Personalet er imødekommende og genkender stamgæsterne.

 

Prisniveauet hos Baggården22

Hvad prisen løber op i afhænger af, hvor meget gas du vil give? Skinke går fx fra 90 kr. til 245 kr., fisk/skaldyr koster mellem 55 kr. og 120 kr., mens kødretter står til mellem 72 og 108 kr.. Du kan også vælge månedens menu til 399 kr..

Senest opdateret: 12/09/2022 11:09