Bar Plata

Klostertorvet 5, 8000 Aarhus C

På Klostertorvet i hjertet af Aarhus ligger en cocktailbar og restaurant. De har fokus på gode cocktails, god mad og har et stort udvalg af gin og rom. Bar Plata har en eksperimenterende tilgang til cocktails og matcher det til maden. Her møder cocktails gastronomi med masser af smag og idé.

 

Maden hos Bar Plata

Småretter, der let kan spises i baren eller ved et af bordene, er at finde på menuen. Der er ikke det store udvalg, men maden er veltilberedt og velsmagende. 

 

I formiddagstimerne er brunchplatten med rilette af koldrøget laks, chiagrød, avokado på rugbrød, charcuteri, frittata, vaffel med akaciehonning samt frisk frugt et godt bud. Fra de sene eftermiddagstimer og til ud på aftenen er der to udgaver af tigerrejer, vegetarforårsruller, fritterede snacks, svampetoast og steaksandwich, der er ristet surdejsbrød med kalvemørbrad, tomatrelish, syltede perleløg og estragoncreme.

 

Cocktails og bobler

Til brunchen falder valget ofte på kaffe og friskpresset appelsinjuice. Det er også muligt med et glas cava eller champagne, ligesom du kan fyre den af i to timer med cava ad libitum. Er du frisk på at prøve noget nyt, så kast dig ud i “Persille Cocktail” eller “Karl Johan Cocktail”. Her anvendes alternative råvarer, hvilket får Bar Plata til at skille sig ud. Vin er også en mulighed i baren.

En god guide til kaffebarer i Aarhus:

Stemningen

Der er stilfuldt og hyggeligt hos Bar Plata. Du træder lige ind i baren, hvor du kan tage plads. Ellers er der borde både i stueplan og ovenpå. Man sidder godt, og de gule mursten skaber lidt rå hygge. Bag baren står erfarne og iderige bartendere, der gerne deler ud af deres viden og anbefaler drikkevarer til maden eller til at nyde i sig selv. 

 

Prisniveau

Det er moderate priser, du finder hos Bar Plata. Brunchplatten koster 110 kr., mens aftenretterne løber fra 88 til 98 kr., og selv om det ikke er store hovedretter, bliver du mæt for under 100 kr..

Senest opdateret: 10/03/2022 12:03