Det Orientalske Hjørne

Det Orientalske Hjørne ligger på Hasle Torv, og gør ikke det store væsen af sig. Lokalet er småt. Der er dog plads til, at man kan sidde at spise, men der er ikke mange pladser. Betjeningen er i den absolut søde ende af skalaen, og kokkene er oppe i gear. Der er ofte travlt hos Det Orientalske Hjørne mellem klokken 18.00 og 19.30, hvor der ryger en anselig mængde mad over disken.

 

Maden hos Det Orientalske Hjørne

Det ligger ligesom i navnet, at det er asiatisk mad. Udvalget er pænt stort, dog uden de går amok i retter, som ligner hinanden. Maden er frisklavet, og det er asiatisk mad, som de fleste af os kender. De har deres egne opskrifter, og deres mad smager af noget. Generelt er det store portioner, der laves her. 

 

Deres supper er gode og utrolig velsmagende og koster ikke alverden. Af andre retter bør nævnes deres oksekød i østerssauce, andesteg i rød karry, stegt kylling i sur/sød-sauce eller oksekød i Panang karry. Der er to vegetarretter på menukortet. Begge med ris og tofu.

Der er årstidens grøntsager og ris til alle hovedretterne.

 

Prisniveau

Det er i middelklassen, grænsende til et lavt prisniveau. Man skal have in mente, at det sikkert ikke er de store huslejeudgifter, de har, og at det meste mad laves som takeaway. 

 

Supperne starter ved 45 kroner. Det samme med forretterne, såsom forårsruller, indbagte tigerrejer, indbagt kylling, rejesalat, oksekødssalat mfl.. 

 

Drikkevarer

Udvalget er fra de store sodavandsproducenter – og dog. Der er også sodavand fra danske Frem fra Ribe. Der er kun alkoholfrie drikkevarer, og priserne er sympatiske. 12 kr. for en Frem fra Ribe og 15 kr. for en Coca Cola. Det er relativt lave priser set i forhold til, hvad andre tager i Aarhus.

 

 

Betjeningen

Det er virkelig søde folk, man møder hos Det Orientalske Hjørne. De er oprigtig glade for kunderne, og sætter en ære i at betjene dem. At maden prismæssigt er i den lave ende hænger på ingen måde sammen med servicen. Tværtimod. Her er en service som på byens bedste restauranter. Altid smilende og venlige. 

 

Satser mest på takeaway

Da Det Orientalske Hjørne har relativt få siddepladser, så giver det sig selv, at det er takeaway, de satser på. De arbejder sammen med de store udbringningstjenester, men her er priserne ofte en del højere, end hvis man selv henter sin mad. De store udbringningstjenester tager op mod 30% af prisen for at bringe maden ud. Det giver ikke mening i forhold til de relativt lave priser, som Det Orientalske Hjørne tager for sin mad.

 

Gratis parkeringspladser

Når vi taler takeaway i Aarhus, kommer vi ikke udenom at nævne parkeringspladser og især dem, som er gratis. Det er nemt at hente maden selv, og hvis man bestiller på forhånd, undgår man ventetiden. Personalet hos Det Orientalske Hjørne er gode til at holde det aftalte tidspunkt. Der har været plus/minus fem minutters ventetid de gange, vi har hentet mad hos dem, og det er efterhånden blevet til en del gange. 
 

Senest opdateret: 23/10/2022 01:10