Faust Deli

Åboulevarden 38, 8000 Aarhus C 53 19 11 92

Café Faust ved åen i Aarhus er kendt vidt og bredt. De holder fast i at være café og holder et fornuftigt prisniveau, trods de ligger ved åen. I april 2022 åbnede de en Faust Deli i lokalerne ved siden af caféen. Det giver god mening at lave noget, som ikke er ved åen allerede. Idéen er en deli med spanske rødder med ukompliceret mad i et prisleje, hvor alle kan være med.

 

Spansk deli og restaurant

Moderne deli eller tapasbar med tilhørende restaurant er nok et dækkende ord for Faust Deli. Der er godt med udvalgte spanske specialiteter at vælge mellem. En del kan købes med hjem, som de er, mens andre sælges anrettet. 

 

Fisk på dåse er her i stor stil. Det er af den nye og udvalgte type. Altså kvalitetsprodukter, som sætter helt nye standarder for konserves. Det er ganske enkelt den bedste kvalitet af fisk, der bruges her.

 

Dåserne serveres i hopetal på de bedste tapas- eller vinbarer i Barcelona og Madrid, men sågar også i vores egen København. Dåserne kan købes med eller spises i deli’en, dog med brød og aioli til. 

 

Maden taler for sig selv

Udvalget er tilpas stort. Det er spansk. Der er spansk charcuterie og spanske ost. Avocado med sesam, paté med syltet grønt, tortilla – spansk æggekage med kartoffel og løg. Koldrøget laks eller kålsalat med nødder og urter.

 

På øverste hylde er der bocadillo med sortfodsskinke, tomatsauce og olivenolie.

 

Spanske sandwich er der også på menutavlen. Her er udvalget pænt, og den velkendt med serranoskine og manchego er her. Det samme er den med chorizo og trøffelmayo. Sortfodsskinken med tomatsauce er den dyreste og en sandwich i den absolut bedste liga i landet. Udover de nævnte er der også en vegetarsandwich med avocado og en med koldrøget laks og friskostecreme. Der er både kolde og varme sandwich.

 

Prisniveau 

En omgang tapas koster 160 kr. inkl. en stor fadøl, et glas vin eller en sodavand. Det er en alvorlig god pris ved åen i Aarhus. Brunch er også et af hittene her. Det koster også 160 kr.. Drikkevarer er dog ikke med i den pris. Det er helt igennem fair priser, selvom vi er på en af byens bedste adresser. 

 

Atmosfære

Der er noget Barcelona over Faust Deli. Noget uformelt. Noget udansk. Noget nyt, som skaber nysgerrighed. Indretningen, farverne og vægmalerierne gør noget. Det virker cool og gennemtænkt. Når man sidder i deli’en og spiser, så glemmer man let Aarhus og tænker på Barcelona eller New York. Man sidder godt i stolene. Akustikken er fin, og deli’en er et oplagt sted til den uformelle forretningsfrokost.

Senest opdateret: 29/09/2022 03:09