Fryden Kaffebar

Mejlgade 40  , 8000 Aarhus C 60 17 78 09

Bag den turkisblå facade i Mejlgade 40 ligger en lille café og kaffebar. Fryden Kaffebar er navnet. Det er bl.a. Cecilie Sørensen, der står bag, og igennem flere år har hun serveret kaffe hos Altura, hvor hun fik interessen for kaffe og at drive café. 

 

Det lokale spiller en stor rolle 

Servicen er fra en hobbykeramiker i Skødstrup, plakaterne fra en kunstner i Aarhus, kaffebønnerne fra det lokale Frederiksbjerg-risteri Mood Coffee Roasters, og en lokal mikrobager står for kagerne. Hos Fryden Kaffebar er der en hjemlig stemning, og der er plads til alle. 

 

Mad er der ikke meget af, men…

Der er ikke meget mad på menukortet, men det er jo også en kaffebar, vi har med at gøre. Skal der lidt mad til, er der surdejsboller med smør og ost eller spegepølse. Der er to boller at vælge mellem; en klassisk samt en på havregrød. Der er også kager og cookies. 

 

Drikkevarer

Kaffe er omdrejningspunktet, og der er mange varianter. Der kan nævnes flat white, espresso, latte, americano og cortado. Kaffebønnerne leveres af risteriet Mood Coffee i Ankersgade. Der er også chai latte og kakao. Af sodavand er der Frem og Søgaard.

Guide til spisesteder i Århus:

 

Atmosfæren

Der er en hjemlig stemning med højt til loftet. Det mærkes, så snart du træder ind i caféen. Indretningen er enkel. Der er plads til omkring 20 gæster i caféen. De kan tage plads ved små borde og også højskole og borde ud mod Mejlgade. I et højere niveau er der et par behagelige stole og sofaer, hvorfra man også kan nyde kaffen. Kopperne har ejeren selv været med til at designe. På væggene ses ​​kunst og plakater fra lokale folk, der har mulighed for at bruge caféen som udstillingsvindue, ligesom der er workshops og events i caféen. Når vejret er til det, serveres kaffen også i baggården og foran caféen. Der er otte attraktive siddepladser på bænke udenfor caféen i sommermånederne. 

 

Prisniveau

Det er priser, som du finder på de fleste caféer i Aarhus. En bolle med smør og ost koster 28 kr., cafe latte står til 38 kr., og cookies koster 22 kr..

Et du til en glas vin, så tjek lige den her:

Senest opdateret: 31/01/2023 05:01