Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv

Frederiksbjerg Torv 1, 8000 Aarhus C

 

Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv har de sidste år haft en omtumlet tilværelse. Den har haft alt for mange forpagtere, som måtte give op med drømmen om at drive den ellers så kendte pølsevogn. Sådan er det. Åbningstiderne er som vinden blæser, hvilket man lige skal være opmærksom på.

 

Men nu er der kommet ny forpagter til. Det er Thomas Gyldenløve Thidemann, for tidligere drev Gufferen på Samsø. Thomas vil genoplive det gamle torv med borde og bænke, når vejret er til det. 

 

Maden hos Grill- og pølsehytten

Den er traditionel mad man får her. Da Børnenes Kontor har monopol på en stor del pølse og grillhuse i Aarhus, så er det udelukkende pølser fra Steff Houlberg. Sådan er det. Men der er trods alt mulighed for at lave noget af maden selv. Thumb Up for det.

 

Alt eller så meget som muligt bliver lavet fra bunden. I den hjemmelavede afdeling er der; ribbenssandwich med hjemmelavede rødkål og agurkesalat, frikadellesandwich, bøfsandwich med hjemmelavet sovs og ikke mindst den tyske karrypølse med hjemmelavet karrydressing. Makkerparret varsel også nye versioner af danske grillklassikere.

 

I øvrigt. En vigtig detalje er, at Thomas steger hakkebøffen rosa, hvis du altså beder om det. Det skal nævnes, da burgere i Aarhus generelt er mere end almindelig gennemstegt. 

 

Tanken er et samlingssted

Stabilitet og åbningstider, man kan stole på, er vigtigt for det nye, unge makkerpar. De to sheriffer ser gode muligheder og har den “rigtige” indstilling til kunder og betjening. De har den gode, gamle, danske pølsevogn i baghovedet. Det var dengang stort set alle besøgte og spiste ved pølsevognen. Vognen her på Frederiksbjerg Torv står fast og er en del større end tidligere tiders små pølsevogne. Meningen er at skabe den samme stemning og byde på noget velkendt, som alle ved, hvad er. 

 

Prisniveauet 

Det er sympatisk. Især på den hjemmelavede mad. Her koster burgerne, ribbens-sandwichen, bøfsandwichen og frikadellesandwichen 65 kr.. En ristet hotdog koster 32 kr., mens en sodavand løber op i 15 kr.. De fleste retter fås som menu med fritter og valgfri drikke til. Her er prisen 99 kr..

 

Naturligt at snakke med hinanden

Det første, man lægger mærke til, er, at her kommer alle. Høj som lav. Og man snakker sammen, mens man venter på maden. Der er altid en af forpagterne, som står her selv. De deler vagterne og sætter en ære i at snakke med kunderne. I det hele taget er her en god atmosfære, og det er let at komme i snak med andre, hvis det er det, man ønsker. 

 

Der er parkeringspladser, endnu

Pølsevognen er oplagt til folk på farten. Her er parkeringspladser i området, hvis man er i bil. Makkerparret er oppe i gear, og det tager ikke lang tid for dem at lave to hotdogs, hvis man har travlt og ikke kan finde en parkeringsplads. 

 

Frederiksbjerg har et hav af forskellige spisesteder, men her er kun to gammeldags pølsevogne eller grillbarer. De holder fast i den danske grilltradition, hvilket er prisværdigt. Kunderne er i hvert fald trofaste.

Senest opdateret: 27/03/2023 09:03