Grøn’46

Frederiksgade 46,st, 8000 Aarhus C 55 25 56 87

I Frederiksgade ligger et 100% plantebaseret spisested og takeaway. Grøn’46 er navnet. De har fokus på vegansk og kvalitetsrig mad, der er frisklavet samt på økologi og bæredygtighed. Er du til grønne retter, er der noget for enhver smag. Der kan være mange grunde til at vælge den grønne vej. Hos Grøn’46 vil de gerne inspirere med vegansk mad. Det er Bjørn Pedersen, Lucian Graur og Sara Kaupung, der står bag spisestedet. 

 

Maden

Hvad, der er at finde i menukortet, afhænger af sæson, men der er altid små retter, varme retter, salat og burger. Hos Grøn’46 laver de maden fra bunden. De sylter og bager selv. Det er til at overskue, hvad der skal spises. Her er fire varme retter, som fx kan byde på pasta og asparges, karry ala Grøn’46, lasagne med selleri, gulerødder, rødløg og tomat, eller burger med pandestegt grøntsagsbøf, sprød salat, syltede rødløg og kimchirelish i lun bolle. Burgeren serveres med langtidstilberedte kartofler og hjemmerørt chilicreme. 

 

Små retter og sandwich

Der er en enkelt sandwich af hjemmebagt surdejsbrød og fx med kartofler, rørt urtecreme, frisk grønt og sprøde løg. Der er også en salat og tre små retter, hvoraf den ene er til den søde tand. 

 

Takeaway

Hele menuen kan fås som takeaway. Du kan også smutte forbi Grøn’46 og hente en go-latte på havremælk eller en grøn frisklavet smoothie.

 

Vin og drikke

Der er et lille udvalg af økologiske vine, øl og sodavand. Derudover er der den grønne, gule og røde smoothie, økologisk saft og vand.

 

Atmosfæren hos Grøn’46

Hos Grøn’46 er der en hjemlig og hyggelig atmosfære. Der er grønne planter hængende ned fra loftet og friske blomster på bordene. Ud mod Frederiksgade er der højborde, og du kan følge med i livet gennem vinduerne. På bordene er levende lys. Betjeningen er venlig og imødekommende.   

 

Prisniveau

Det er ikke helt billigt at spise hos Grøn’46. Her betaler du for kvalitet og hjemmelavet mad, hvilket må siges at være fair. De varme retter koster mellem 135 til 145 kr., og de små står til mellem 69 og 75 kr..

 

Senest opdateret: 14/11/2022 11:11