Hamburg Döner

Vesterbrogade 1, 8000 Aarhus C

Ved Vesterbro Torv ligger Hamburg Döner. Deres koncept er at lave tysker Döner kebab, som er meget lig den typiske döner i Tyskland. Dog vel vidende det godt kan være et vidt begreb, da der jo er tusindvis forskellige slags döner kebab i Tyskland. Hamburg Döner kører meget plain stil. Dressingerne er hjemmelavede. Hamburg Döner ligger i de samme lokaler som før husede Byens Pita. Det er de samme ejer som driver Hamburg Döner.

 

Maden hos Hamburg Döner

Menukortet er enkelt. Der er fire forskellige valgmuligheder. That’s it. Dog kan man sige, at der er flere, hvis man medregner, man kan vælge mellem to slags kød og falafler.

 

Hvor autentisk er Hamburg Döner i forhold til den bedste i Berlin? De er ikke som de bedste i Berlin. De er lidt sig selv. Brødet skiller sig ud ved ikke at være hjemmebagt, og der er meget brød i deres döner. En döner er bedst varm. Gerne brandvarm. Den er knap så god efter en halv time i en firkantet rygsæk på et cykelbud.

 

Kødet og brødet

Der er oksekød og kylling på spyd at vælge mellem. Oksekødet er ikke skært oksekød, men derimod hakket kød. Kødet er lavet på en velkendt dönerfabrik i Tyskland, og er fint krydret. Kødet er tyndt skåret. Og dönerne er ikke overfyldte med kød, som man nogle gange oplever det i Tyskland. 

 

Kyllingekødet er hele udskæringer og mere fast i det. Det er ikke voldsomt krydret, men meget tro den tyske stil. Kødet kommer også som færdigt spyd fra Tyskland. 

 

Brødet er det velkendte tyrkiske traditionelle madbrød fra bageriet ved Bazar Vest. Det varmes pænt hårdt i en grill og er fint sprødt på begge sider. Hvis kødet ikke tager kegler, så er der falafler. De er ikke hjemmelavede, men har en fin størrelse. Fint sprøde og ikke tørre indeni.

 

Atmosfæren

Lokalerne er ombygget og er meget moderne i udtrykket. Her er siddepladser. Men kun til en 12 til 14 personer. Man sidder tæt. Selvom der er flere, som spiser i dönerbaren, så er Hamburg et udbredt takeaway-sted. Betjeningen er pænt oppe i gear. Ventetiden er typisk ikke lang.

Tjek lige Prins Pizza ud her:

 

Prisniveau

Det er lavt. Maden er ikke raketvidenskab, men smager godt. Råvarerne er ikke i den dyre ende, hvilket gør, prisniveauet kan holdes nede. Man kan blive mæt for 50 kr., dog uden drikkevarer. I Aarhus er det value for money. Prisniveauet fortæller også, at det er mad, som kan og skal laves hurtigt, og hvor råvarerne ikke koster alverden. 

 

Beliggenhed

Hamburg Döner ligger meget tæt på Vesterbro Torv. Der er rigtig mange spisesteder omkring torvet og noget for enhver smag. Her er kun meget få parkeringspladser. Er du i bil, så kan det anbefales at finde en parkeringsplads i gaderne omkring torvet. 

Find en burger i Århus her:

Senest opdateret: 13/11/2022 08:11