Landcafé

Studsgade 6B, 8000 Aarhus C 53 89 98 98

Som mange andre nye spisesteder har denne oase ingen facade ud mod gaden, men ligger lidt gemt i en baggård. Turen derind er til gengæld noget værd. Landcafé fokuserer på økologiske og lokale råvarer, og stedet er indrettet i en af byens smukke, gamle bygninger i hjertet af Latinerkvarteret. Bæredygtighed og miljøhensyn er helt afgørende hos Landcafé, og det passer fint til mange af caféens gæster. 

 

Maden

Det handler om velsmag og økologi. Enkle retter, flere vegetariske og altid sammensat af nøje udvalgte råvarer fra udvalgte producenter, helst lokalt og økologisk. Landbrunch og Landbrunch vegetar er et hit hos Landcafé og her er ofte fuld hus først på formiddagen. 

 

Foruden brunch i flere versioner omfatter menukortet bl.a. måltidssalater, luksussandwiches, caféens egne udgaver af smørrebrød, burger med oksekød fra Himmerlandskød og et udvalg af mindre anretninger på den kendte Landtallerken.

 

Prisniveau

I den lave ende af skalaen. Gå om bord i morgenmad til 59 kr. eller en brunch til 169 kr.. Frokostretter begynder ved 139 kr., og det alsidige menukort tilbyder også en vegetarisk pariserbøf af flækærter og quinoa til 149 kr.. Aftenmenuen fortsætter i samme tema i prislejet 179 kr. for en hovedret. 

 

En flaske af husets vin koster 225 kr. Det er, uanset om det er rosé, hvid eller rødvin. En flaske økologiske bobler ligger i 239 kr., og resten af det økologiske vinkort følger niveauet. 

 

Stemningen

Charmerende og hyggelig café, der ligger lidt tilbagetrukket fra den almindelige trafik i Latinerkvarteret – og så alligevel lige ud til det historiske brostenskvarter. Venlig, smilende og vidende betjening, hvor det gode værtskab er i højsædet. Her er landlig idyl, bindingsværk, borde og bænke i baggården. Her er der ro, og det er en sjælden lille oase i en by som Aarhus. Generelt er det jordnære det, man møder hos Landcafé. Ingen store armbevægelser eller små portioner. 

 

Senest opdateret: 08/09/2022 12:09