Mood Persian Cuisine

Sønder Alle 34, 8000 Aarhus C 29 44 03 36

Mood Persian Cuisine ligger i Sønder Allé tæt på Rutebilstationen. Restauranten har speciale i det persiske køkken og sætter en ære i at lave de traditionelle og autentiske persiske retter. Iran, der frem til 1935 blev kaldet Persien, og ejerne mener, persisk mad er mere dækkende for det, de laver. 

 

Mood Persian Cuisine er en restaurant, men de laver også takeaway. Al maden, også ugens ret, kan fås ud af huset. Det anbefales dog at bestille i god tid. 

 

Maden hos Mood Persian Cuisine

Menukortet er pænt smalt, men det er med vilje. Grunden er, at det mere handler om de klassikere, som gæsterne elsker. Iranerne elsker at grille, og alle hovedretterne har også grillet kød som hovedelement. 

 

Chelo Kebab er i dag iranernes førende nationalret. Det er kabab, ris toppet med safran og grillede tomater. Det er selvfølgelig en af signaturretterne hos Mood Persian Cuisine. 

 

Det samme er Jujeh Kabab, som er safran-marineret kyllingestykker grillet på spyd, serveret med basmatiris med safran på toppen og dertil grillede tomater.

 

En af de mest kendte salater i Iran er Shirazi. Den kan spises til alle retter hos ​Mood, og også som forret. Det er finthakkede tomater, saltede og lidt syrlige agurker, løg med citronsaft.

 

Alle retterne med kød er marineret i op til 48 timer. Safran er med i alle marinader. Det er den ægte, vi snakker om. Stort set alle krydderierne kommer direkte fra Iran. 

 

Ugens ret

Hver uge kører de en persisk ret. Retterne skifter hver uge. Persisk traditionel mad. Retten laves også som vegetar. Fokus er på de klassiske persiske retter, som kun ses yderst sjældent på restauranterne. På Spiseguiden Aarhus er vi ikke bekendt med, at andre restauranter laver persiske egnsretter. 

 

Ugens ret skifter selvsagt hver uge. Priserne er mellem 90 og 100 kr.. Velsmagende retter er målet.

 

Pizza – surdej og groft mel 

Det er vel de færreste, som forbinder det iranske køkken med pizza. Umiddelbart passer det ikke ind i det mere traditionelle persiske menukort. Men grunden skal søges i de mange børn og unge, som fast kommer hos Mood. De har specifikt ønsket pizza, og da ejerne købte restauranten, fulgte der en stor pizzaovn med i købet. Så det krævede ikke det store at opfylde det ønske. 

 

Pizzaerne er anderledes, da bunden laves af surdej og med en stor del groft mel i. Bundene er stadigvæk tynde, og selvom Mood ikke er et pizzeria, så laver de helt forrygende gode pizzaer. 

 

Atmosfæren

Her hersker en intim stemning. Det er hyggeligt, og man føler sig hjemme. En lille madhule er vel et dækkende begreb. Betjeningen er utrolig venlig, og de er gode værter. Man sidder lidt tæt, men det er en del af idéen her. Køkkenet ligger for sig selv, så man sidder ikke i mados.

Senest opdateret: 29/09/2022 04:09