Restaurant Novel
Restaurant Novel ligger i SHIP-bygningen på Esther Aggerboes Gade på Aarhus Ø. Det er gastronomi på højt niveau med fuld fokus på bæredygtighed og klimaaftryk. Bag restauranten står Rikke Storm Overgaard og Morten Storm Overgaard. De har også den anmelderroste østjyske Restaurant Moment, som bl.a har en grøn michelinstjerne. Hos Novel er de inspireret af naturen og vejledt af viden. De siger selv, at hver råvare vil blive overvejet fra et bæredygtighedsperspektiv, og nogle af valgene vil nok overraske. Den 28-årige Alexander Johnsen, er manden i køkkenet. Han har erfaring fra Domestic og hos Toni på Miró og senest Tree Top i Vejle.
Maden
Novel har sammen med Restaurant Moment eget landbrug i Horsens, hvor der dyrkes grøntsager, frugter, bær, blomster og urter. Det er udgangspunktet for hovedparten af serveringerne, og Novel vil gerne være så selvforsynende som overhovedet muligt.
Menukortet
Det er menuer, der kan vælges mellem. Enten 10 eller 15 serveringer. Gastronomien er baseret på grønt i kombination med fisk, skaldyr og vildt ud fra sæson og tilgængelighed. Retterne er nøje sammensat og omhyggeligt tilberedt.
Vin og drikke
Restaurantchefen på Novel er Mathias Breinholt. Han er uddannet sommelier og har ansvaret for vin og drikkevarer. Hos Novel er der et omfattende udvalg af vine, og sommelieren sørger for at matche hver enkelt ret. Der kan købes vin- eller saftmenuer til serveringerne.
Atmosfæren
Hos Novel kan du bestille en intim gastronomisk oplevelse ved bordet. Du kan også tage plads i spisebaren, hvor du kan følge med i madens tilblivelse og interagere med køkkenet. Er I otte eller flere, er det muligt med et private dining-lokale.
Der er en varm, stemningsfuld og behagelig atmosfære. Restauranten har et minimalistisk interiør, der er elegant og sofistikeret med bløde farver og en afslappet stemning.
Prisniveau
Restaurant Novel er i den dyrere ende af skalaen. 10 serveringer koster 1.000 kr., mens 15 står til 1.500 kr.. Skal der vinmenu til koster fem glas 700 kr. og 7 glas 1.000 kr..