Sevags Grækeren

Kystcentret: Skæring Strandvej 3, 8250 Egå +45 86 17 62 22

Når man træder ind i restauranten, Sevags Grækeren, på Skæring Strandvej i Egå, udspiller der sig et lille stykke af Grækenland. Du bliver mødt med et Opaaa og et stort smil, uanset om du kommer efter takeaway eller tager plads i restauranten. Sevag Aharounian er manden bag restauranten. Han er vokset op på den græske ø Naxos og i Athen, og her er det græsk mad, du bliver budt på.

 

Indfødte grækere laver maden

Alt er hjemmelavet, og der er noget for hele familien. Menukortet minder om det, du åbner på en græsk restaurant på en af de græske ferieøer. Der er 21 forretter lige fra tzatziki, spanakopita, grillet halloumi og græsk salat. 

 

Hovedretterne er der ikke færre end 29 af: Ovnretter som moussaka, grillretter som souvlaki, pita, fisk samt specialiteter som stifado og kleftiko. Derudover fem knap så græske retter nemlig pastaretter, der dog serveres med tzatziki og pitabrød. Til alle hovedretterne følger tzatziki, pitabrød og græske kartofler eller fritter. Den store meze, hvor du får serveret mange små retter over længere tid, giver dig en rejse gennem Sevags græske specialiteter. Der er også et pænt udvalg af retter for vegetarer og veganere samt desserter og tilbehør. 

 

Vin/drikke

Græske vine er at finde i drikkekortet. Desuden de græske øl, som mange kender fra ferierne i Grækenland: Mythos, Fix Hellas og Fix dark. Ellers er der sodavand og diverse kaffe. 

 

Stemningen

Her er hygge, varme og en afslappet stemning. Væggene er prydet med billeder af græske øer, og der er græsk musik i højtalerne. Ejeren, Sevag, snakker med alle, og det stråler ud af ham, at han elsker rollen som vært og har et stort hjerte, som banker for det græske køkken.

 

Prisniveau

Hos Sevags Grækeren får du noget for pengene. Tallerkenen er fyldt op, og du kan blive mæt af en pita for 65 kr. eller tage den store portion mix grill med fire slags kød til 199 kr.. Takeaway er lidt billigere. 

Se guiden til sandwich i Aarhus her:

Senest opdateret: 06/04/2022 12:04