Sultan Palads

Frederiks plads 20,st, 8000 Aarhus C +45 86 22 93 22

En af de lidt gemte restauranter i Aarhus er Sultan Palads på Frederiks Plads, som ligger ud til Jægergårdsgade. Det er en mellemøstlig familierestaurant i den bedste ende af skalaen. Her er fokus på grillretter og delikatesser fra middelhavet. Restauranten er moderne indrettet. Her er fokus på det autentiske mellemøstlige køkken med velkendte retter. Omdrejningspunktet er den store kulgrill, hvor maden laves over åben ild. 

 

Maden hos Sultan Palads

Hos Sultan Palads laver man, selvfølgelig, al maden fra bunden og stræber efter god kvalitet. For at få den optimale, autentiske smagsoplevelse grilles der på den store trækulsgrill, som i øvrigt er blandt de største i Danmark. Grillen er omdrejningspunktet, og kokkene har fuldstændig styr på det, der grilles. Det skal nævnes, at her griller de kødet rosa, hvis man ikke bestiller det well done eller rødt.

 

På menukortet er forretterne f.eks. tabule eller fattoush, som er en blanding af forskellige hakkede grøntsager serveret med croutoner af fladbrød, eller baba ganoush, som er grillet aubergine med sesampuré  og toppet med granatæble, olivenolie og hjemmelavet sesamkiks.

 

Hovedretterne består af forskelligt kød. Sultan Palads har altid lammekrone og lammemørbrad på menukortet. Af andet kød kan der nævnes oksemørbrad, kyllingefilet, Beyti kebab, Urfa og ikke mindst kronen på værket, Wagyu. 

 

Her er også burgere, selvom det ikke er dem, Sultan Palads er mest kendt for. Der er flere slags at vælge imellem, men deres oksemørbrad-burger fortjener at blive fremhævet. Den smager forrygende godt, og der findes ikke mange af den slags i Aarhus. Oksekødet kommer fra Angus Kvæg. 

 

Tager madspild seriøst 

Hos Sultan Palads går de op i madspild. Før i tiden var alt tilbehøret med i prisen på hovedretterne. Sådan er det ikke mere. Grunden er udelukkende, at der var så meget overskydende mad, som blev smidt ud. Derfor satte de prisen ned på kødet, og lavede så man selv kunne vælge tilbehøret, som så kostede penge. Dog ikke meget. Typisk 15 kroner for en omgang ris, hummus eller tzatziki. Alle hovedretterne serveres med grillede grøntsager.

 

Dessert og børnemenu

Til dessert er der hjemmelavet chokoladefondant, havuc dilimi eller knafeh for at nævne lidt. Børnene er der også tænkt på. De har deres eget menukort med falafeltallerken eller kyllingenuggets. 

 

Drikkevarer

Der serveres ikke alkohol i restauranten. Udvalget består af diverse sodavand, økologiske juicer, hjemmelavet Ayran samt kaffe og te.

 

Stemningen

Sultan Palads er en smagfuld og moderne indrettet restaurant med store vinduer ud mod Frederiks Plads. Man sidder godt her. Bordene er dækket op med hvide duge. Stemningen er jordnær og hyggelig. Det samme gælder den venlige, og yderst arbejdsomme, betjening. Restauranten kan rumme omkring 95 spisende gæster indenfor, og i sommerperioden er der 50 – 60 siddepladser udenfor, hvor der er sol det meste af dagen. En sand oase med ro midt på kanten af Sydhavnens rivende udvikling.

 

Prisniveau

Der er moderate priser hos Sultan Palads. Her er value for money. Retterne starter ved 69 kr. for en forret og 149 kr. for en hovedret. Det er store portioner og velsmagende mad. 

 

Senest opdateret: 24/06/2022 10:06