TapasTapas

Langelandsgade 16, 8000 Aarhus C 69 30 44 00

En af de forretninger, man kun kan knuselske, ligger i Langelandsgade. TapasTapas er navnet. I et lille lokale med tre trin ned fra gaden ligger en unik tapasbiks. Helt sin egen og uden sidestykke i Aarhus. Ganske enkelt en lille hemmelig perle. Vi er vilde med den slags forretninger, som giver minder fra en svunden tid. Små forretninger i de mange gamle boligejendomme giver et helt særligt liv og holder det gamle bymiljø i hævd.

 

Maden hos TapasTapas

Som navnet antyder, er det tapas, vi har med at gøre. Konceptet er stramt. Her er tapas i forskellige afskygninger og tre slags grillede paninier. På en måde også befriende. Tre forskellige størrelser tapasbakker, plus en ostetapas og en charcuterie-tapas byder udvalget på.

 

Der er forskellige slags charcuterie. Det samme med ostene. Ikke kun spanske oste, men også udvalgte danske oste. I de store tapasanretninger er der også røget laks – som en selvstændig servering. 

 

Her er ikke sparet på tilbehøret hos TapasTapas. Tværtimod. Der er mere end rigeligt tilbehør. Nogle vil måske mene, at det er i overkanten. Brødet er hjemmebagt surdejsbrød, og her er der også rigeligt.

 

Udover tapas og panini sælger TapasTapas også is og kager. De laver maden, mens man venter, med mindre man har bestilt den i forvejen. 

 

Prisniveau

Det er sympatisk. På ingen måde dyrt. Især ikke for den lille tapasanretning til 85 kr.. Det er god value for money. Den mest solgte er velsagtens den til 150 kr.. Hvis man er to personer eller grovsulten, så kan den store anbefales. Den koster 200 kr.. Forskellen på de tre nævnte er, hvor mange slags charcuterie og forskellige oste der er. Der er andepaté i de to store. Hvis du er til en charcuterietapas, så laver de også det. Prisen 125 kr.. En ren omgang ostetapas koster 115 kr.. En grillet panini står til 55 kr..

 

Atmosfæren 

Lokalet minder om noget fra en svunden tid. Her snakker man med alle og sætter en ære i at betjene kunderne. De virker oprigtige, når de spørger, hvordan man har det, og om der er noget, vi ikke bryder os om på deres tapas mv.. 

 

Vin ud af huset til høkerpriser

TapasTapas har et par vinkøleskabe, hvor de sælger vin. At det er ud af huset er en selvfølge, da der ingen siddepladser er i forretningen. Der er en del vin at vælge mellem. Både hvid, rosé og rødvin – selvfølge i den rette temperatur. Priserne starter ved 80 kr. for en flaske.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek La Cabra ud her

Billig morgenmad i Aarhus

Osteria 98 i Nørre Allé

 

 

Senest opdateret: 10/09/2023 10:09