Anmeldelse af Atelier 33: Frederiksbjerg har fået et nyt, fransk og gennemført stamsted
Læs madanmeldelsenHvis vi var i Frankrig, ville vi uden tvivl spise på en restaurant eller et brasserie, som ligner Atelier 33 i M.P. Bruuns Gade. I og for sig forståeligt, hvis man én gang har spist hos de tre frankofile venner, Lasse Munkholm, Kenny Liland og Frederik Madsen, som driver Atelier 33 sammen. De har alle tre et solidt CV fra nogle af Østjyllands bedste restauranter, og mestrer det franske grundkøkken til fulde.
En frokost i Aarhus er ikke altid den helt store madoplevelse, selvom flere og flere spiser deres frokost ude i byen. Men der er nogle steder, som altid holder et højt og stabilt niveau. Vi testede Atelier 33 til frokost – og det fortrød vi ikke.
Betjeningen
Gæsterne modtages straks i døren, og tjeneren får dem placeret ved et bord. Betjeningen er dygtig. Vores tjener, som også er en af ejerne, har et glimt i øjet, er behagelig og har stor viden om vinene. Udover det, så er de nede på jorden og gør sig umage for at fortælle om maden og vinen.
A la carte
Menukortet er rent a la carte. Det giver god mening, når man ser udvalget.
Luftigt og formbagt surdejs-hvedebrød og med vanedannende smør kom prompte på bordet. Her blev vi gjort opmærksomme på, at brød ikke bare er brød. Det her var i en klasse for sig.
Østers skiller vandene. Enten elsker man dem, ellers det modsatte. Vi elsker dem. Her er de altid på menukortet, og oven i købet fra Gillardeau, som regnes blandt de bedste. Størrelsen var fin. De var naturel, self. De smagte forrygende godt, og anbefalingen til at spise friske østers kan ikke blive stor nok.
Den brandvarme hummerbisque blev hældt i den varme tallerken, hvor fiskesouffléen lå klar. Der var tre store, smukke og ovale quenelles af fint luftig fiskefars lavet på torsk, derudover var der syltet blegselleri samt kørvel. Bisquen var kraftig, og der var smæk på hummersmagen. Skønt.
Velsmagende og cremet af fløden og med et strejf af citron. Undervejs var der genopfyldning. Klart et must try hos Atelier 33.
Vol au vent, eller på dansk; tartelet, af hjemmelavet butterdej med lam, friterede brisler og morkler. Tarteletten blev serveret på en varm tallerken. Lammet var yderst mørt og angiveligt lammebryst. Butterdejen var crispy og saucen med kraft og tilpas saltet. Tern af rodfrugter i en god kraftig sauce. Denne her vol au vent var en af de bedste, vi har smagt.
Foie gras – vi er på en fransk restaurant
Hos Atelier 33 er der altid foie gras på menuen. Man kan mene, hvad man vil om foie gras, men det kan smage helt ufattelig godt. Det gjorde de så her. Æblekompot med pinjekerner, lidt salat for synets skyld og ristet brød. En skøn omgang, og det var som at komme en tur i den franske himmel. Ingen snak. Vi kunne godt blive nogle dage i den himmel.
Au torchon betyder faktisk “i et klæde”. Det refererer til, at foie grasen er blevet rullet stramt ind i et viskestykke, inden den bliver tilberedt i en bouillon, som giver mere smag til foie grasen.
Atelier 33 laver deres egen isdessert. Vanilje, hindbær og hasselnød var de tre kugler og med crumble på toppen. Det så ikke ud af meget, men smagen var god.
Osteserveringen var smeltet Brie de Meaux. Den franske råmælksost, som smager af mere end de danske oste lavet af pasteuriseret mælk. Ellers tasmansk honning og nybagt brioche. Osten var varm, ikke brandvarm, men den smagte af mere, end når den er kold.
Brie de Meaux er en af verdens bedste råmælksoste. Undskyld Arla, men her kan I ikke være med. Ganske enkelt en fabelagtig servering, som altid bør være på menukortet.
Ufattelig meget vin på glas
Maden skriger på vin, selvom der også er øl og andet andet drikke. Men vinen er at foretrække – af flere grunde. Atelier 33 har et ualmindelig godt vinkort, og ikke mindst sympatiske priser. Deres vin er udvalgt, og fra flere forskellige vinhandlere. Det trækker op hos os, og der er meget spændende vin, som man ikke ser så mange steder i Aarhus. Ud over det, så er det store glas, de holder sig her.
- Værtskab og god personlig betjening, som i den grad trækker op. Det er ejerne, der altid er der, og det kan mærkes.
- Hjemmebagt vol-au-vent med mørt lam er svær at overdrive smagen af. Måske vil den virke lidt voldsom på nogen, men den var vanedannede trods den anselige størrelse.
- Tydelig, rolig og perfekt præsentation af mad og vin. Eminent, som værten var til stede, selvom restauranten var tæt på fyldt.
- Genopfyldning af hummerbisque. God stil.
- God value for money. Store serveringer og man går ikke sulten derfra.
- Gennemført varm osteservering. Der var tænkt over tingene, og meningen med at lave en ost, som var anderledes, end man forventede, lykkedes til fulde.
- Den lille og intime restaurant er charmerende. Der er god plads mellem bordene. De lydtætte vinduer sørger for, at larmen fra travle M.P. Bruuns Gade holdes ude. Baggrundsmusikken falder naturligt ind i snakken, og der er en særlig ro og hygge.
- Akustikken er lidt hård, man kan følge med i, hvad der tales om, ved de andre borde.
- Alle vine under 1.000 kr. kan fås på glas. Det trækker op, og er rigtig god stil.
- Man føler sig straks hjemme i det stilfulde lokale, og den franske indretning matcher maden og vinen.
- Indbydende og charmerende lokaler, hvor alt er pænt og rent, og ikke mindst fornemmer man med det samme, at der er styr på tingene.
- God plads ved bordene. Man sidder godt i stolene, og føler sig i det hele taget god tilpas.
Frederiksbjerg har fået et brasserie, som er kvarteret værdigt, og som sætter en ære i de gamle dyder. De laver god mad uden at opfinde den dybe tallerken igen. Atelier 33 rammer den rent. Et nyt og sjældent ærligt stamsted har set dagens lys på Frederiksbjerg.
Merci et à bientôt
LÆS OGSÅ:
Tjek vores andre madanmeldelser her:
Anmeldelse: Et rigtig godt bud på Aarhus’ bedste frokost