Leve for at spise eller spise for at leve!
I den vestlige civilisation kan små lommefilosofiske betragtninger og leveråd fremkalde smil på læben, men der er asiater og ikke mindst i Solens rige, Japan, som i mange af livets facetter agerer med en hel anden og mere radikal attitude. Her hedder det nemlig ”spis og overlev”, hvis man kaster sig ud i den tvivlsomme fornøjelse at ville fortære den sortplettede kuglefisk.
Gennem indtag af bakterier lagrer fisken en nervegift i bl.a. skind og lever i en mængde til at dræbe indtil flere mennesker, men fiskens kvalitet i smag og renhed med en stærk prise af de stærke japanske traditioner animerer alligevel kokke til at producere retten fugu ved separation af de giftige områder og restaurantgæster til at tage risikoen og fortære. Overlevelsesraten er dog relativ høj, for kokkene skal både gennemgå en tre-års tillægsuddannelse for fugu-licensen og agere som moderne mundskænk ved at prøvesmage inden servering.
LÆS OGSÅ:
Asiatisk mad Aarhus: Tag med på en rejse til Asien