Japansk guide: Her finder du de japanske spisesteder i Aarhus

 

Muligheden for at agere ”daredevil” i det danske restaurantliv er dog forsvindende lille, da det japanske køkken i vores del af verdenen har sushi, supper, ramen og kobekød som spydspidser og mad-ambassadører. I Aarhus siger de f.eks. ”velkommen og meshiagare” på A+ Siam sushi, Letz sushi, Kazo Izakaya, Gaijin Ramen, Tokyo Kitchen, Ramen Takumi, Sushi springtime, Toki Sushi og SaiChi. 

 

Ris og havets frugter 

Grundsubstansen i det japanske køkken er tilberedningen af dampet ris, der præger bordet allerede helt fra morgenstunden. Tilsæt så et stort skvulp af havets frugter og vupti, så har vi i alt sin enkelhed lavinen, der har bortskaffet evt. fiskeforskrækkelse i sejrsgangen gennem hele verdenen, SUSHI. Ris, fisk, soyasauce, what´s not to like!?

 

Et sundere og længere liv

På mange fronter er den japanske madkultur fremtidssikret og honorerer bæredygtighedens krav på fornemste vis, og så er det sundt! Japanere spiser gerne grøntsager, tofu og tang. Studier viser faktisk, at japanerne i gennemsnit lever 15% længere end andre folkeslag i I-landene, og dette tilskrives i høj grad madkulturen, så et sundere og længere liv, hvis man da ikke lige render ind i en kedelig fugu-oplevelse.

 

Leve for at spise eller spise for at leve!

I den vestlige civilisation kan små lommefilosofiske betragtninger og leveråd fremkalde smil på læben, men der er asiater og ikke mindst i Solens rige, Japan, som i mange af livets facetter agerer med en hel anden og mere radikal attitude. Her hedder det nemlig ”spis og overlev”, hvis man kaster sig ud i den tvivlsomme fornøjelse at ville fortære den sortplettede kuglefisk. 

 

Gennem indtag af bakterier lagrer fisken en nervegift i bl.a. skind og lever i en mængde til at dræbe indtil flere mennesker, men fiskens kvalitet i smag og renhed med en stærk prise af de stærke japanske traditioner animerer alligevel kokke til at producere retten fugu ved separation af de giftige områder og restaurantgæster til at tage risikoen og fortære. Overlevelsesraten er dog relativ høj, for kokkene skal både gennemgå en tre-års tillægsuddannelse for fugu-licensen og agere som moderne mundskænk ved at prøvesmage inden servering.

 

LÆS OGSÅ:

Asiatisk mad Aarhus: Tag med på en rejse til Asien 

 

Senest opdateret: 19/03/2024 04:03