Tørv Streetfood på Aarhus Ø

 

Tørv på Aarhus Ø er et lille street food marked med food trucks og madcontainere. Det ligger på kanten af det nybyggede Aarhus Ø og de gamle havnebygninger. Det er genbo til Havnens Perle og den tidligere terminal til Molslinjen. Placeringen er på mange måder god, og de har skabt et lille frirum på den efterhånden ret velbesøgte Aarhus Ø.

 

En tydelig passion

De fleste af de food trucks, vi ser på Tørv, har et klart mål, med det de gør. De har hver deres speciale. Burgertrucken laver “kun” burger – og det gør de i øvrigt helt forrygende godt. Det er små iværksættere, som har fået muligheden for at blive selvstændige. Selvom køkkenerne ikke er de største, så formår de at lave langt bedre og mere velsmagende mad, end nogle af de større restauranter gør. 

 

Hvad er det så for mad, de laver her?

Det er streetfood, og det er mad, som er nemt at spise. Som eksempel kan nævnes håndholdte burgere, pita, pizza, hjemmelavede falafler, mexicansk, asiatisk mad og pandekager. Det sicilianske køkken er repræsenteret med pasta, sandwich og desserter. 

 

Stemningen

Den er nede på jorden hos Tørv. Her er hyggeligt på den uformelle måde. Man sidder ved borde/bænkesæt, som kan sættes sammen, hvis man er flere. Der er en del, som går til og fra havnebadet, og  bruger Tørv som et pitstop. Her er stort set altid godt med mennesker, når vejret er godt. Når vejret ikke er det bedste, er det udelukkende takeaway, som boderne lever af at lave.

 

Åbningstiderne er rimelig faste

Tørv er ikke en fast størrelse på den måde, at alle boder er de samme. En del er. Men der kommer løbende nye, og gamle forsvinder til nye placeringer. Her på Spiseguiden prøver vi altid at være opdateret på, hvem der er åben på madmarkedet.

Havnebaren er åben

Nogle af boderne sælger drikkevarer. Dog ikke med alkohol i. Men det er der råd for. Baren hedder Barhygs, og her sælges øl, vin og drinks. Priserne er fair i forhold til mange af kollegerne. En stor fadøl koster 40 kr.. Barhygs har også øl fra Skanderborg Bryghus, hvilket der ikke er så mange i Aarhus, der har. Bryggeriet Gamma er også at finde hos Barhygs.  Ellers er der vin, drinks, cocktails, breezer og shots i baren. En flaske vin koster 225 kr..

 

Vejret betyder en del her

Da man ikke kan spise i boderne, så foregår det på fællesområdet. Der er borde og bænke under åben himmel. Men hvis vejret er dårligt, er der også et permanent telt, hvor det med garanti ikke regner ind. Der er masser af siddepladser – både inde i teltet og udenfor. Et godt bud er godt 200 siddepladser på en af de dage, hvor vejret er godt.

 

Fornuftige priser

Det generelle prisniveau er sympatisk. Man kan blive mæt for 55 til 80 kr., hvilket er fair. Der er forskel på de forskellige boders priser, men også hvilken kvalitet maden har. Sådan er det. Som eksempel koster en burger fra Flame Burger, som er blandt de bedste i Aarhus, 79 kr., hvilket er god value for money. Huslejen på Tørv er alt andet lige ikke voldsom, hvilket gør priserne kan holdes nede. 

 

Intet varer evigt

Aarhus Ø er stadigvæk under opførelse. Det har den været i mere end 15 år. En stor del af øen er færdigbygget, og det er efterhånden blevet en af byens mest attraktive bydele. Grunden, som Tørv ligger på i dag, er en del af lokalplanen for området. Meningen er, at der skal bygges på den, men det vides ikke præcist, hvornår det sker. Derfor er Tørv et pop-up madmarked, som åbnede i januar 2022 og bliver liggende på grunden, indtil det kommende byggeri er på plads. 

 

Senest opdateret: 25/04/2023 05:04