Guide: Spis og drik i Tordenskjoldsgade

 

Tordenskjoldsgade er den mest kendte gade på Trøjborg, som er en bydel i Aarhus. Uden tvivl. Det er den gennemgående gade og bydelens handelsgade. Det er med andre ord her, det sker. Tordenskjoldsgade er en af de mest hyggelige handelsgader i Aarhus og løber parallelt med Dronning Margrethes Vej. Her ligger også 45 butikker i gaden, og der er en mangfoldighed, vi sjældent ser i dag. Det er et mekka for de små og mindre forretninger, som uden tvivl er en vigtig del af gadens dna i dag. Gaden er opkaldt efter den dansk-norske søhelt, admiral Peter Wessel Tordenskiold. 

 

Noget for enhver smag

Trøjborg er på mange måder sin egen. Det er svært ikke at holde af bydelen. Hovedgaden er Tordenskjoldsgade, og den er i dag blandt de mest spændende gader i Aarhus. Der er en sjælden aktivitet, også en mandag formiddag. Gaden er fyldt med spisesteder. Både caféer, restauranter, kaffebarer og takeaways er i vækst i gaden. Det er kendte steder som bl.a. Café Ziggy, Markus Pizzeria, Sevag’s Grækeren, Peder Wessel og Fratelli Pizza, som har ligget i gaden i en del år. Det er blot velkendte eksempler, blot for at fortælle forretningerne ikke bliver skiftet ud i tide og utide. Der er en vis stabilitet her.

 

Liv i gaden giver god mening

Det gamle kvarter har gennem de sidste år oplevet en stor forvandling. Først var det arbejdere, der boede her, siden blev det de studerende, som tog over. I dag er det en blandet skare, vi ser i bydelen. Fælles for dem er, at de værner om deres bydel og ikke mindst den historiske gade, Tordenskjoldsgade, som er samlingspunkt for hele området. En af de få biografer som er tilbage i Aarhus, Nordisk Film biograf, ligger også i gaden.

 

Let at komme til og fra

Det er ikke de positive ord, vi mangler, når vi skal beskrive Tordenskjoldsgade. Men vi kommer ikke udenom, at gaden er nem at komme til. Der er mange veje, som fører til handelsgaden. Her er to timers gratis parkering, og der er pænt med parkeringspladser. Ikke kun i gaden, men i hele området.

 

I gamle dage var gaden belagt med brosten og havde cykelstier i begge sider. De gamle sporvogne kørte også i gaden. I dag er der en del busstoppesteder. Letbanen kører ikke den vej. Heldigvis vil nogle nok fristes til at sige.

Senest opdateret: 15/03/2024 01:03