Den grønne påskefrokost
Påskefrokosten er den af de gastronomiske traditioner, hvor man godt må lege og tænke anderledes. Der er jo en stor optimisme over lyset. Dagene er blevet længere her, træerne er så småt begyndt at springe ud, og årets første afgrøder som asparges, ærter og spinat er så småt ved at se dagens lys. Flere og flere spisesteder laver i dag grønne frokoster – også påskefrokoster. Nogle går all in, mens andre gør det delvist.
Derudover er der også mange andre påskeretter i Danmark, afhængigt af hvilken del af landet man er i. Det kan være påskesild, skidne æg, påskesuppe, lammefrikadeller, torsk, klassisk sønderjysk solæg, påskekage, påskekylling, påskeharer og så videre.
Øl og snaps?
Historisk set hører der øl og snaps til en påskefrokost. Det er der ingen grund til at lave om på. Den hænger ved endnu, selvom den er blevet mere nuanceret i dag. Øllene er blevet bedre, mere spændende og udvalget er stort. Det samme med snaps. Her er der også sket en stor udvikling, og de fleste frokoststeder har små producenter på snapsekortet.
Ellers er der vinen. Den vinder mere frem til frokost på flere af de aarhusianske spisesteder. Her bør man gå efter de steder, som har vine på glas, da det vil være pænt svært at finde en vin, som passer til en hel påskefrokost.