Historien
Bazar Vest blev etableret af Ejendomsselskabet Olav de Linde på privat initiativ i 1996. Han ejede bygningerne og ville prøve noget nyt. Stedet har siden fungeret som et privat integrations- og beskæftigelsesprojekt, dog uden offentlig støtte. Projektet blev skabt med det formål at tilbyde alternative beskæftigelses- og integrationsmuligheder for beboerne i det udsatte Gellerupområde.
I løbet af de sidste små 25 år har Bazar Vest gennemgået betydelige forandringer, siden de tidligere bygninger fra en varmekedelfabrik på Edwin Rahrs Vej 32 blev renoveret og ombygget. Den velbesøgte labyrint af overdækkede bazargader og markedspladser har vist sig at være levedygtig, hvilket har understreget konceptets bæredygtighed. Bazar Vest er blevet udvidet, opgraderet og udbygget flere gange, senest i 2009. Udefra liger det blot nogle gamle fabrikshaller, men det er indenfor der er sket noget.
Den 11.000 m2 store udvidelse mod nord i 2009 har med sin særegne udformning, hvor butikkerne har deres egne indgange ud mod et stort åbent torve- og parkeringsområde, gjort det muligt for Bazar Vest at tilbyde en række butiks-, service- og værkstedslejemål, som ikke kunne tilbydes i det oprindelige bazarsegment.
Siden begyndelsen har Bazar Vest udviklet sig fra en eksotisk handelsplads til både et betydeligt regionalt trækplaster med en pæn tilstrømning af turister og til en katalysator for det positive kulturmøde. Bazarkonceptet, som mange af Gellerupområdets etniske minoriteter er bekendt med fra deres hjemland, har vist sig at være ideelt for personer, der ønsker at starte deres egen virksomhed, men måske endnu ikke tør tage det store spring.