Undersøg altid menukortet, inden du gæster et brasserie
Begrebet brasserie er desværre gået hen og blevet misbrugt – hvilket gør en del har svært ved, hvad det er for en størrelse. Og hvad er forskellen på et brasserie og en bistro? Det er ikke en nem opgave at besvare i Aarhus. Ordet bruges lidt, som man lyster, og som det passer ind. Ofte er der ikke tænkt videre over, hvad restauratørerne egentlig mener, når de åbner et brasserie. Sådan er det, og hvis man ved, hvad man vil have, så er problemet heller ikke så stort.
Stemningen er generelt hyggelig og afslappet
De brasserier, man finder i Aarhus, har heldigvis samme tilgang til, at et brasserie skal være et afslappet og hyggeligt sted at være. Det lykkes til fulde. De skiller sig ud på hver sin måde, men de har meget charme og er unikke. Stemningen er afslappet, uden det bliver loose. Vi er trods alt niveauet over en bistro, og der er god betjening med fokus på værtskab. Man skal føle sig velkommen, og gæsterne forventer også, personalet ved noget om det, de laver. Der er en god stabilitet over brasserierne i smilets by. Flere af stederne er der hvide duge på bordene, og tjenerne er i hvid skjorte, akkurat som man ser det i Paris.
Både klassiske og moderne franske retter
Maden på brasserier er fransk – en selvfølge. Det franske køkken er fundamentet, men ikke alle steder kommer råvarerne fra Frankrig. Det giver ikke altid mening at importere råvarerne, når de lokale producenter kan lave lige så gode produkter, når de er i sæson. Men da kvaliteten generelt er bedre i Frankrig, så er det ofte derfra, råvarerne kommer. Det er ikke kun det klassiske franske køkken, vi ser, men også i stigende eller høj grad det moderne franske køkken – som vi i øvrigt også har på en stor del af gourmet-restauranterne.