Historien om cæsarsalaten
Oprindelsen af cæsarsalaten, der har rødder tilbage til 1920’erne, er knyttet til Hotel Caesar i Tijuana, hvor den blev kreeret i 1924. Den italiensk-mexicanske kok, Caesare Cardini, som havde bosat sig i USA efter første verdenskrig, var hjernen bag en af verdens meste berømte retter. Hans oprindelige opskrift var en simpel, men lokkende blanding af romainesalat, croutoner, parmesan og den særegne cæsardressing, der blev salatens signatur. Interessant er det, at kylling, som nu ofte ses i cæsarsalater i Aarhus, oprindeligt ikke var en del af opskriften.
Moderne varianter
I dag ser vi en række versioner af den klassiske cæsarsalat. Den typiske moderne udgave består af frisk romainesalat, knasende croutoner, revet parmesan og undertiden bacon. Grillede kyllingestykker, hanekylling eller perlehøne er også populære tilføjelser, hvilket bidrager til en rigere og mere mættende ret. Ansjoser er ligeledes en interessant tilføjelse, især som den hemmelige ingrediens i den traditionelle dressing. Variationer som vegetariske versioner med cherrytomater og avocado tilbyder en frisk tilgang til den klassiske ret.