En del danskere kender ikke til kravet om ansvarsforsikring i Italien
I Italien er der et krav om, at skiløbere skal have en ansvarsforsikring, som dækker skader forårsaget på andre, men der er flere danskere, som ikke kender til kravet.
Rigtig mange danskere drager hvert år på en skiferie i Italien. Her får danskerne rig mulighed for at slå sig løs på ski eller snowboard i Alperne, og samtidig nyde lidt solskin imens. Udover de fantastiske bjerge, byder Italien også på lækker italiensk mad og en gæstfri befolkning, der samlet set gør Italien til et meget attraktiv rejsemål for skiglade danskere.
Tjek altid gældende lovgivning
Men når danskerne rejser afsted på deres planlagte skiferie til Italien i år, er der stadig flere danskere, der ikke kender til lovgivningen om obligatorisk ansvarsforsikring for skiløbere, der blev indført tilbage i januar 2022 i Italien. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Af de danskere som rejser til Italien på skiferie denne vinter, var der ca. en tredjedel, der svarede, at de ikke kender den italienske lovgivning om, at skiløbere skal have en ansvarsforsikring.
Konsekvenserne kan være store
At stå på ski eller snowboard på de italienske pister uden at have en ansvarsforsikring, kan desværre sætte en stopper for en sjov skiferie. Her kan du nemlig risikere at få en bøde på mellem 100-150 euro, samt få frataget dit liftkort.
Det er vigtigt at have den rette forsikring til skiferien, og særligt i Italien. Både fordi, der altid vil være en risiko for, at man selv kommer til skade, eller at man ved et uheld forårsager en skade på en anden skiløber, da det kan gå stærkt på pisterne. Derfor skal man altid sørge for, at være forsikret ved begge dele. Det tager få minutter at tegne f.eks. en skirejseforsikring, der dækker, og så kan du trygt nyde din skiferie uden at skulle bekymre dig om bøder, siger Andreas Sandin, nordisk salgsdirektør for Europæiske ERV.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt danskere mellem 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.