Godsbanen: Få et overblik over spisestederne og barerne

 

 

Godsbanen i Aarhus er et unikt og ejendommeligt område. Et sted som på mange måder forener det historiske Aarhus, det nye Aarhus, den autonome Aarhus, men også i den grad det kulturelle Aarhus. Her er højt til loftet og plads til alle. Godsbanen kan noget, som ingen andre bydele i Aarhus kan. At kalde det for et kulturelt kraftcenter er måske lige at stramme den, men vi er på vej. Godsbanen, som før tilhørte DSB, blev lukket i 2008 og åbnede i den form, den har i dag i 2012. Vel at mærke var det første etape, der stod klar der.

 

Mad og drikke

Området skriger på fællesskab. Det ses og føles tydeligt. Fællesskabet rimer på mad og drikke – og det findes i stor udstrækning på og omkring Godsbanen i dag. Udbuddet og mangfoldigheden er stor. Også større end de fleste tænker over. Spiselauget er efterhånden blevet en institution og et samlingssted på Godsbanen. De gør det godt, og holder stort set altid åbent. De laver mange events med mad, og er gode til at være kreative og finde på nye idéer. Ellers er der Pizza Boys på hjørnet. De laver nogle af de bedste pizzaer i Aarhus, og det er velbesøgt.

 

Hvis man er til en burger, så kan KOLO Kiosk og Frenchies anbefales. Plante Caféen kan noget, hvis man er til det grønne køkken. Ud over det så er der også en ret cool stemning. 

 

Barerne kan noget andet

Når man samler så mange mennesker, som man har gjort på Godsbanen, så kommer der hurtigt en efterspørgsel efter vandhuller. Og dem er der kommet flere af. Bl.a. KOLO Kiosk, Spiselaugets bar, CON MAZ, VinBix samt baren ved Kulturtorvet. Området er stort, og det gør ikke noget, at støjniveauet er noget højere end i Aarhus C, hvor beboerne går mere op i at få deres nattesøvn. Hvis man er lidt mere autonom og ikke vil støtte forretningerne på Godsbanen, så kan man selv tage sine drikkevarer med og drikke på et af de mange fællesarealer.

 

 

En smeltedigel midt i byen

Hvad det er, som gør Godsbanen unik, er der delte meninger om. Sådan skal det også være. Området har en samlende effekt. Det tiltrækker alle typer mennesker. Både de skæve eksistenser, politikere og kultureliten. De fleste i Aarhus kender Godsbanen. En påstand, men i dag er området så mangfoldigt, at der er noget for enhver smag. Der er nok mellem 500 og 700 arrangementer om året på det gamle godsområde. Bare det, tiltrækker mennesker. Men området er også blevet et sted at hænge ud. Ikke kun for de unge, men for folk i alle aldre.

 

Det lugter lidt af Berlin 

På den positive måde, vel at mærke. Nu er Berlin jo Berlin. Aarhus skal være sig selv og ikke kopiere andre. Godsbanen er i dag en bydel, og langt mere end selve den gamle godsbanebygning. Faktisk er det lige før nybyggeriet fyldet mest. 

 

Dog skal det siges, at nybyggeriet af boliger i området har gjort, at selve det, man i dag kalder Godsbanen, er blevet noget større end i 2012. De mange nye boliger i bydelen omkring Godsbanen har gjort, at der er kommet over 12.000 nye indbyggere. Når det hele er færdig, er der over 15.000 nye beboere ud over dem, som var der i forvejen. Det giver en grobund for flere spisesteder, takeaways, caféer, barer mv., men også flere og flere arrangementer.

 

Ingen gratis parkering

For ganske få år siden var godsbaneområdet kendt for sine mange gratis parkeringspladser. Med rette, for der var også mange. Folk parkerede, som om det var det vilde vesten. Men den tid er ovre. Heldigvis kan man måske sige. Men der er betalingsparkering på Godsbanen, men også i mange gader i og omkring bydelen. Ellers ligger Scandinavian Center lige overfor, og der er omkring 1.000 parkeringspladser. Men trods det høje antal af parkeringspladser, er det nok fåtallet af de mange aktører og besøgende på Godsbanen, som kommer i bil. 

 

Senest opdateret: 19/03/2024 04:03