En smeltedigel midt i byen
Hvad det er, som gør Godsbanen unik, er der delte meninger om. Sådan skal det også være. Området har en samlende effekt. Det tiltrækker alle typer mennesker. Både de skæve eksistenser, politikere og kultureliten. De fleste i Aarhus kender Godsbanen. En påstand, men i dag er området så mangfoldigt, at der er noget for enhver smag. Der er nok mellem 500 og 700 arrangementer om året på det gamle godsområde. Bare det, tiltrækker mennesker. Men området er også blevet et sted at hænge ud. Ikke kun for de unge, men for folk i alle aldre.
Det lugter lidt af Berlin
På den positive måde, vel at mærke. Nu er Berlin jo Berlin. Aarhus skal være sig selv og ikke kopiere andre. Godsbanen er i dag en bydel, og langt mere end selve den gamle godsbanebygning. Faktisk er det lige før nybyggeriet fyldet mest.
Dog skal det siges, at nybyggeriet af boliger i området har gjort, at selve det, man i dag kalder Godsbanen, er blevet noget større end i 2012. De mange nye boliger i bydelen omkring Godsbanen har gjort, at der er kommet over 12.000 nye indbyggere. Når det hele er færdig, er der over 15.000 nye beboere ud over dem, som var der i forvejen. Det giver en grobund for flere spisesteder, takeaways, caféer, barer mv., men også flere og flere arrangementer.
Ingen gratis parkering
For ganske få år siden var godsbaneområdet kendt for sine mange gratis parkeringspladser. Med rette, for der var også mange. Folk parkerede, som om det var det vilde vesten. Men den tid er ovre. Heldigvis kan man måske sige. Men der er betalingsparkering på Godsbanen, men også i mange gader i og omkring bydelen. Ellers ligger Scandinavian Center lige overfor, og der er omkring 1.000 parkeringspladser. Men trods det høje antal af parkeringspladser, er det nok fåtallet af de mange aktører og besøgende på Godsbanen, som kommer i bil.