Lukket nu
Åben om 7t 37m

Bavn Brasserie

Helga Pedersen Gade , 79, 1. Aarhus C

Åbningstider

  • Lukket Åbent 12:00 - 23:00
Vis næste 7 dage Åbningstider hele året Luk åbningstiderne

november åbningstider


Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
28.
Lukket
29.
Lukket
30.
Lukket
31.
12:00 - 23:00
1.
12:00 - 23:00
2.
12:00 - 23:00
3.
12:00 - 23:00
4.
Lukket
5.
Lukket
6.
Lukket
7.
12:00 - 23:00
8.
12:00 - 23:00
9.
12:00 - 23:00
10.
12:00 - 23:00
11.
Lukket
12.
Lukket
13.
Lukket
14.
12:00 - 23:00
15.
12:00 - 23:00
16.
12:00 - 23:00
17.
12:00 - 23:00
18.
Lukket
19.
Lukket
20.
Lukket
21.
12:00 - 23:00
22.
12:00 - 23:00
23.
12:00 - 23:00
24.
12:00 - 23:00
25.
Lukket
26.
Lukket
27.
Lukket
28.
12:00 - 23:00
29.
12:00 - 23:00
30.
12:00 - 23:00
1.
12:00 - 23:00

 

Bavn Brasserie ligger på spidsen af Aarhus Ø i bunden af Lighthouse. Der er indgang i Aarhus Øje der er den nye oplevelsesdestination i Aarhus. Her kan man købe sig en tur op til en betagende udsigt fra 44. etage og besøge Restaurant Bavn. Bavn Brasserie og Restaurant Bavn på toppen drives af Mia Christiansen og Stefanie Petersen.

 

Hvad er det her for et sted?

Restauranten ligger på 1. sal, så der er ingen elevator-gebyr, som der er til restauranten på toppen af Lighthouse. Vi ser et moderne menukort og ikke noget klassisk fransk. Selv om brasseriet er fransk, så er Bavn Brasserie mere en dansk restaurant. Maden er i gourmet-genren, og priserne er ikke byens laveste. Udsigten er en oplevelse værd – især i godt vejr. Man sidder direkte ud til havnepromenaden.

 

Maden

Frokostmenukortet er skarpt, og her er ikke alt for mange valgmuligheder. Til frokost er der bl.a. østers, caviar, paté en croute, cæsarsalat i en nyskabende version af den klassiske ret. Fish’n’chips af dansk makrel er der også. Røget laks fra Samsø. En moderne æggekage med fynsk skinke, nduja og kantareller. Ligesom en fransk løgsuppe. 

 

Til aften kan der som eksempel nævnes, hummerbisque, tatar, en hel fladfisk med beurre blanc, ørredrogn og dild, peberbøf af ribeye med stærk pebersauce eller ragout af vildt med kartoffelmos og tyttebær. Ellers er der dagens 4-retters menu til 600 kr.. Desserterne kunne som for eksempel være fløderand med æble og skovmærke eller pandekager med vilde blåbær og flødeis. 

 

Menukortet skifter ofte, så det er en god idé at tjekke deres aktuelle menukort. Det kan du gøre her:

 

Atmosfæren

Det er en fredfyldt oplevelse at sidde og kigge ud over bugten, og Bavn Brasseries beliggenhed er for alvor svær at slå. Indretningen i restauranten mindede lidt om stilen fra den legendariske bar, Under Masken. 

 

Hos Bavn Brasserie er der lagt stor vægt på både indretning og akustik, hvilket gør stedet til noget særligt. Lokalet er fyldt med kvalitetsmøbler, og de bølgende, blanke loftsplader skaber en illusion af vand, der trækker havets spejlinger helt ind i rummet. Man sidder godt i stolene og akustikken er god. 

 

Væggene er udsmykket af to lokale kunstnere, maleren Hans Krull og graffitikunstneren Peter Birk, der begge bidrager med deres unikke, farverige udtryk og markante stilarter. Uanset om man er til den livlige dekoration eller ej, tilfører udsmykningen en kant og karakter, som mange af de nye restauranter på Aarhus Ø mangler. Bavn Brasserie skiller sig ud i nybyggeriet, hvor man ofte ser mere neutrale og minimalistiske koncepter.

 

Prisniveau

Bavn Brasserie er noget billigere at besøge end søsterrestauranten på toppen. Prisniveauet ikke lavt, men det er niveauet på maden heller ikke. Tingene hænger meget godt sammen, selvom det ikke er let at sætte pris på udsigten. 

 

Vinene og drikkevarerne er ikke i den lave ende, men de er særligt udvalgt og følger prisniveauet på lignende restauranter. Vinkortet er pæn stort og har en fin bredde. Der er øl fra det lokale Ebeltoft Gårdbryggeri, ligesom de laver deres egne safte. 

 

Betjening

Den er i den yngre ende. De er klassisk skolet. Man fornemmer med det samme, at man befinder sig på en af Aarhus’ bedre restauranter. Der går ikke snik-snak i den, men man føler sig set. De er professionelle og ved alt om den mad og vin, de serverer her. 

 

Senest opdateret: 15/11/2024 11:11