Restaurant Himmel & Hav

Kystvejen 200, 8300 Odder 86 54 40 80

Restaurant Himmel & Hav ligger på Kysing Strand mellem Norsminde og Saxild. Stedet er ikke nyt, og tidligere drev de mere eller mindre berømte “Fiskekoner” stedet. I dag er konceptet meget anderledes og mere mangfoldigt. Maden er økologisk, og Himmel & Hav har det økologiske spisemærke i guld, hvilket betyder 90-100% af deres råvarer er økologiske. 

 

 

Maden hos Himmel & Hav

Den er svær at sætte i bås, hvilket et eller andet sted nok også er meningen. Det er lidt af en blandet landhandel, men på den gode måde. Her er ingen dogmer, og det ser ud til, at man laver den mad, som er sjov at lave, og kunderne efterspørger. Her er alt fra pizza, brunch, en femretters menu, paella-dage, fiskefrikadeller, buffet, salater, nordisk tapas, Birka Gullasch, østers naturel, strandkrabbebisque med skaldyr og så videre. Menukortet er uden dogmer, og maden har stor bredde. 

 

Som eksempel på nogle af de retter som findes hos Restaurant Himmel & Hav, kan der til frokost nævnes to fiskefrikadeller med remoulade, salat, rugbrød og smør eller deres frokosttallerken.

 

 

Pizzaer er blevet et hit hos Himmel & Hav. Måske kan det virke lidt pudsigt med pizzaer på en restaurant i Saxild. Men de er fra deres brændefyrede stenovn, som gør dem meget anderledes. De laves ikke hele året. Af andet sæsonbetonede mad kan nævnes, at der er Paella hver onsdag i august.

 

Atmosfæren

Spændende er nok etdækkende ord. Her er alt mellem himmel og jord. Her er lokaler i murstenshuset, som er et fint restaurantlokale. Man sidder tæt, men det er en del af charmen her. Ellers er der det store, hvide gas-opvarmede telt med smuk udsigt ud over bugten. Det er oppe om sommeren. Udefra er det alt andet end kønt. Det virker voldsomt at stille sådan et op på så smukt et sted. Dog skal det siges, at indenfor er der meget hyggeligt. Ofte er der koldt, da det danske vejr er en finurlig størrelse. Men der er gasvarmere plus rigeligt med varme tæpper. 

 

Prisniveau

Moderat i forhold til, det er hjemmelavet mad. Vi er ikke i lavprissegmentet. Man kan diskutere, om det er pengene værd at betale en merpris for, at det hele er økologisk. Men sådan er det hos Restaurant Himmel & Hav, og det gør, maden koster mere, end hvis den ikke var økologisk. Nogle gange laver de pizza-buffet ad libitum med en salat til. Prisen er 185 kr.. 

 

Drikkevarer

Vinkortet byder på vine, som er økologiske, biodynamiske og naturvine helt uden tilsætningsstoffer. Vinene er ikke helt så billige. Det er heller ikke discountvine, vi ser her. Der er et par vine til omkring de 350 kr., ellers ligger de fleste mellem 400 og 650 kr.. Grunden til, prisniveauet er højere end lignende spisesteder, er, fordi Himmel & Hav udelukkende vælger økologiske- og naturvine. De koster bare mere end de traditionelle vine.  

 

Fadøllet er fra Hancock og Grauballe Bryghus.

 

LÆS OGSÅ:

Hvor holder man konfirmation i Aarhus og omegn?

 

Senest opdateret: 11/03/2024 11:03