Restaurant Le Basilic

Mejlgade 85, 8000 Aarhus C +45 86 18 24 41

Restaurant Le Basilic er placeret i den let befærdede ende af Mejlgade. Det er et enkelt dansk-fransk fusionskøkken med kreativ udnyttelse af årstidens råvarer. Her er maden, kvaliteten og prisen i højsæde. Konceptet er, at du selv medbringer drikkevarer, og Le Basilic sørger for maden. 

 

Maden

Menukortet består at to forskellige menuer. Gourmet- og sæsonmenuen. Førstnævnte er med tre til fem retter. Starter, forret, hovedret, assiette de fromage og dessert.

Menuen kan bestå af gratineret bruschetta med gedeost, hummer bisque, krondyrfilet, 3 slags oste og en surprise dessert. I de hjemmelavede sæsonprægede retter vælger du mellem to og tre retter. Menuen skifter efter årstiderne, men der er altid omkring fire forretter og hovedretter samt to desserter at vælge mellem.

 

Stemningen

Det er stemningsfuldt på Le Basilic. Der er en rustik atmosfære med gule mursten. Det delvist åbne køkken giver mulighed for at følge køkkenchefens madlavning. Betjeningen er i godt humør og fortæller gerne om menuen. Der er dækket op med hvide duge og levende lys, og man kommer hinanden ved, da bordene står tæt. 

 

Vin/drikkevarer

Konceptet er enkelt: Medbring din egen vin. Så du kan tage den bedste flaske vin med, som du har stående i vinreolen derhjemme. Tjenerne er behjælpelige med nedkøling eller åbning af vinen. Sodavand køber du på restauranten. 

 

Prisniveau

Ofte er det drikkevarerne, der får prisen i vejret på restauranterne. Det sker ikke her, hvor du medbringer hjemmefra. Dermed bliver regningen ikke så høj. De hjemmelavede sæsonprægede retter koster 199 kr. for to retter mandag til torsdag og 245 for 3 retter. Fredag og lørdag er det lidt dyrere. Her er prisen 245 kr. og 285 kr.. Gourmetmenuen står til 3 retter for 345 kr., 4 retter 385 kr. og 5 retter til 445 kr.. 

 

Senest opdateret: 16/03/2022 02:03