Et af hverdagens store spørgsmål – hvad skal man spise til aftensmad?
Dette indhold er sponsoreret
Et af hverdagens store spørgsmål er, hvad skal man spise? Dette spørgsmål stiller de fleste sig selv mange gange om ugen, og det kan være svært at finde på nye retter, som både er sunde og lækre. Få inspiration og ideer til din aftensmad her, så du lettere kommer igennem ugens madlavning med inspiration og struktur.
Hvordan finder man ud af, hvad man skal spise i løbet af ugen?
Den bedste måde at komme igennem ugens aftensmad er ved at lave en madplan. Hver gang du finder en opskrift, som, du synes, lyder spændende, er det en god idé at gemme den og lave en samling med alle de gode opskrifter, du finder.
På den måde kan du en-to gange om ugen planlægge et par dage frem, hvor du kigger i samlingen af gode opskrifter og skriver ned, hvilke retter I skal spise til aftensmad hvilke dage. Det gør også, at man har et overblik over, hvad man spiser i løbet af ugen, så man får spist varieret, og samtidig kan man reducere antallet af gange, man skal handle ind, så man både sparer tid og penge.
Kan mad være med til at forebygge sygdomme?
Der er mange forskellige madvarer, der kan have en positiv effekt på ens helbred. Nogle af de mest kendte eksempler er fiskeolie, der kan forebygge hjertekarsygdomme, og hvidløg, der kan have en positiv effekt på ens immunforsvar.
Hvis man gerne vil leve sundere, er det altså en god idé at spise en varieret kost, der indeholder mange forskellige slags fødevarer. På den måde får man nemlig indtaget alle de næringsstoffer og vitaminer, som man har brug for. Se opskrifter på sund aftensmad, som indeholder mange gode næringsstoffer, der kan styrke helbredet.
Hvordan påvirker ens madvalg miljøet?
Madvalg har en stor indflydelse på miljøet. Hvis man for eksempel vælger at spise kød hver dag, så har det en meget stor negativ indvirkning på miljøet. Dette skyldes, at produktionen af kød er meget ressourcekrævende, både når det kommer til foder til dyrene, men også fordi dyrene bruger rigtig meget vand og udskiller metan.
Nogle tal viser faktisk, at hvis alle danskere spiste mindre kød, så ville det svare til at lukke 18 store vandreservoirer. Svinekødsproduktion udleder faktisk lige så meget CO2 som biltransport. Derfor kan man med fordel overveje at spise mere plantebaseret, da produktionen af frugt og grønt er langt mindre ressourcekrævende end produktionen af kød, og det er samtidig en god idé til, når man vil spise sund aftensmad.
Yderligere siger forskere, at hvis alle danskerne spiste plantebaseret én dag om ugen, så ville det have samme effekt for miljøet, som hvis alle danskerne blev vegetarer i et år.