Hvor mange studerende er der i Aarhus?
Der er ikke en fast definition af, hvad der tælles som studerende i Aarhus, så det er svært at give et nøjagtigt antal. Men ifølge tal fra Aarhus Universitet, som er den største uddannelsesinstitution i Aarhus, var der omkring 50.000 studerende i 2021 i Aarhus. Derudover tilbyder andre institutioner i Aarhus også uddannelser til studerende. De indgår ikke i regnestykket, så det samlede antal studerende i Aarhus kan være højere.
Det skal også lige nævnes, at der er mere end 150 forskellige studieretninger i Aarhus, hvilket er en pæn sjat i forhold til byens størrelse.
Hvor bor de studerende i Aarhus?
De studerende i Aarhus bor typisk i kollegier, lejligheder eller værelser, som de lejer på egen hånd. Der er også en række studieboliger, som er blevet bygget af Aarhus Kommune eller andre organisationer, specifikt til studerende. Der er kommet flere til de senere år, og der er flere i støbeskeen. Mange studerende bor også hjemme hos deres forældre eller bor sammen med andre studerende i lejligheder eller huse i og omkring Aarhus. Bofællesskaberne er i vækst, og det gør, at man kan holde huslejen nede på et niveau, hvor man ikke behøver studiearbejde.
Hvordan kommer man rundt i Aarhus?
Mange bruger offentlig transport: Der er et veludviklet bus- og letbane-netværk i Aarhus, som gør det nemt at rejse rundt i byen og omegnen. Letbanen er ikke så veludviklet og tager lang tid, da den skal holde for så mange kryds, og kører i øvrigt heller ikke særlig hurtigt.
Cykling: Aarhus er en cykelvenlig by, og mange mennesker vælger at cykle til deres arbejde, skole eller forretninger. Der er mange cykelstier og parkeringsfaciliteter tilgængelige for cyklister. Der skal dog siges, at der er mange bakker i Aarhus i forhold til København, som stort set kun har Valby Bakke.
Bil: Det er muligt at køre bil i Aarhus, men parkeringsmuligheder kan være begrænsede i nogle områder. I Aarhus C kan det være svært at finde en parkeringsplads, og hvis man finder en, så koster det en del penge i parkeringsafgift.
Taxa: Der er mange taxa-firmaer, der tilbyder tjenester i Aarhus, og det er nemt at bestille en taxa ved hjælp af en app eller ved at ringe til et firma. Taxakørsel koster en del, men man kan være nødt til det.
Man kan altid gå: Mange områder i Aarhus er gåvenlige, og det er en god måde at opleve byen og få motion på samme tid.
Er der bycykler i Aarhus?
Ja, der er bycykler i Aarhus. De kaldes “City Bikes Aarhus” og er en del af den offentlige cykeludlejningstjeneste i byen. Systemet gør det nemt og praktisk at leje en cykel for kortere ture i byen. Man kan betale for at leje en cykel ved hjælp af en app eller ved at benytte et betalingskort på en af de mange stationer, hvor cyklerne kan afleveres og hentes. Ellers er der få private cykelhandlere, som lejer cykler ud, men ikke mange.
Kan man bade i Aarhus Havn?
Ja, man kan bade i Aarhus Havn. Der er et område i Aarhus Havn, der er dedikeret til badning i de bynære havnearealer på Aarhus Ø. Ellers er der flere steder væk fra havnen, hvor der er sandstrand, og som er populær blandt både lokale og turister. Strandene er ofte overvåget af livreddere om sommeren, og der er faciliteter til rådighed, såsom omklædningsrum og badebroer. Derudover er der også en række andre strande og badeområder i nærheden af Aarhus, hvor man kan tage en dukkert i vandet, uden der er nogen decideret strand. Den Permanente er en badeanstalt og er et godt bud på et sted, som er hyggeligt.
LÆS OGSÅ:
Husker du Morena Mia i Nørre Allé?
Kan man fange fisk i Aarhusbugten?