Morena Mia i Aarhus - spansk restaurant

Husker du Morena Mia i Nørre Allé?

 

Hos Morena Mia i Nørre Allé blev spansk tapas og mad fusioneret med smage fra hele verden. Restauranten havde høstet stor ros og havde et højt niveau. I den lille restaurant med plads til 12 gæster kom man i bogstaveligste forstand med på en rejse. Morena Mia lukkede i januar 2022 pga. af Covid-19 krisen. Morena Mia var i hele perioden den bedste spanske restaurant i Aarhus. Der kom gæster fra hele Danmark for at spise der. 

 

Vicente og Hector Segura fra Spanien stod bag Morena Mia. To passionerede herrer, som var det perfekte værtspar. Hector, som stod i det åbne køkken, var uddannet kok fra Spanien og havde 20-års erfaring. Vicente, der var uddannet indenfor hotel management tog imod gæsterne med et smil. Den gik i flere år som en af de mest hyggelige restauranter i Aarhus.

 

Maden hos Morena Mia

Ved bordet fik man udleveret et pas og boardingkort. Valget stod mellem den korte og den lange rejse. Den korte rejse består af tre appetitvækkere og derefter tre serveringer. På den lange rejse var der fire ekstra serveringer. Heriblandt en imponerende tapasdessert. Råvarerne var fra øverste hylde og smagen er i top. Maden var tilberedt af de bedste råvarer, er autentisk spansk og blev præsenteret som et kunstværk. Der var kræset om hver enkelt detalje, de komponerede deres retter på flot, kunstnerisk og fantasifuldt vis med stort mod. 

 

Morena Mia forstod at bringe spansk mad op på et uset niveau i Aarhus. De gjorde det godt, og satte sig præg på Aarhus i de år restauranten eksisterede.

 

Prisniveau

Hos Morena Mia fik du en oplevelse af de store for pengene. Den korte rejse kostede 445 kr.. For den lange rejse skulle man betale 645 kr. for. Der kunne tilkøbes en vinmenu til 695 kr.. Den var afstemt med maden og tager oplevelsen op på et højere niveau. Kvaliteten, mængden og præsentationen af maden var i særklasse og set i bakspejlet var priserne jo alt for lave. 

 

Stemningen

Der var en helt unik atmosfære hos Morena Mia. En helt særlig ro og tilbagelænethed. Belysningen var afdæmpet og væggene rustikke. Det var intimt og med en nærværende, ydmyg og dybt engageret betjeningen. Hvis man én gang har været på Morena Mia, så kom man igen. En sjælden oase i Aarhus og med noget af byens bedste værtskab. 

 

Vin/drikke

Der var specielt udvalgt vinmenu til hver af de to rejser, men ønskede man selv at vælge, var der også et pænt stort vinkort. Vinene var spændende. De var både klassiske og moderne vine på vinkortet. 

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Entré – Social Bistro i Rosensgade?

 

Her er nogle af billederne fra dengang stadigvæk havde åbent i Aarhus:

 

Indretningen hos Morena Mia

Her ser man de to rejser hos stadigvæk havde åbent i Aarhus:

Morena Mia i Nørregade

En tapas hos Morena Mia i Nørre Allé

Morena Mia i Nørre Allé set udefra

En af retterne hos Morena Mia i Nørre Allé

Gudesmuk servering hos Morena Mia i Nørre Allé

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Det Orientalske Hjørne på Hasle Torv?

Caviar – den ægte kommer fra støren