Af Pernille Søborg,

 

Ølhanerne på Tir na nÓg

 

Tir na nÓg i Frederiksgade er for længst blevet en institution i Aarhus. Med over 20 år på bagen har den irske pub vist sin berettigelse. Gæsterne er en broget skare, og der er plads til alle. Tir na nÓg består i dag af fire forskellige lokaler. The Tap Room, The Merchant Room, The Backyard og Flux. De hænger sammen, alle fire, men de har deres egen stil og dna. Det smarte er, at man selv bestemmer, i hvilket lokale man vil sidde. 

 

 

Maden betyder mere og mere på de aarhusianske pubber. Det ser vi kun som et stort plus her på Spiseguiden. 

 

 

Hvorfor laver alle nachos?

Nachos er normalt noget, jeg går uden om. Det er stort set altid ligegyldigt. Men vi kunne se, der var ret mange, der spiste det her. 

 

Valget stod mellem nachos med kylling eller pulled pork. Vi valgte kylling, der viste sig at være røget og saftig. Nachossene var hjemmelavede og med god sprødhed. Retten var i en klasse for sig og ikke de klassiske nachos, som man ser på caféerne. 

 

Ud over nachos var der tomater, forårsløg og ost samt frisk purløg på toppen.

 

Ved siden af var salsa og cremefraiche at dyppe i. Vi tilkøbte guacamole og blue cheese, hvilket vi ikke fortrød. Dippen var suveræn. 

 

Pasta og mere øl

Tagliatelle pasta med modne tomater, cremet fløde, laks og trøffelolie samt et stykke hvidløgsbrød var perfekt sammen med en god øl og som skabt til en god fodboldkamp. 

 

Laksen havde ikke fået for meget og var ikke tør. Respekt og ikke hver dag, man møder en kok, som kan stege en fisk, så den er saftig. Retten var flot anrettet, og rigtig god value for money. Hammer enkelt.

 

 

Guinness er godt, og så passer den eminent til irsk mad

Den hjemmelavede Guinness Irish Beef Stew var dagens helt store vinder. Og så kostede den kun 95 kr., hvilket er en god pris. Guinness Irish Beef Stew er en variant af den udbredte Irish Stew. Øllet bidrager kun moderat til smagen. 

 

Kødet var godt mørt, fedtfattigt, smagte af kød og havde en dyb smag. Gulerødderne var fint sprøde.  Kartoffelmosen var fast i konsistensen. På toppen var et foccaciabrød, der var sprødt stegt. 

 

Klassisk og rustik simreret, som er skabt til efteråret og vinteren. Retten er udbredt på pubber og restauranter i Irland. Comfort food, når det er bedst.

 

Delemad, hvis man er til det

Hvis man har lyst til at dele maden med andre, så er det Tir na nÓg sharing platter, man skal gå med.

 

Den er med bbq ribs (langtidsstegt og røget), kyllingesticks som de selv havde paneret samt chicken wings. 

 

 

Det var en god marinade de havde brugt, og der var meget kød på stykkerne.

 

 

Der var pomfritter til, blue cheese mayo, chili mayo og barbecuesauce til. Alt i alt en god omgang, som er skabt til en irsk pub. 

 

Øl i stride strømme

Når det kommer til øllet, skiller Tir na nÓg sig ud fra en stor del af kollegerne. Her er 27 forskellige øl på fad og et ukendt antal på flaske/dåse. De fleste er de velkendte fra Carlsberg, men der er også øl fra mindre bryggerier, herunder Ebeltoft Gårdbryggeri og Gamma.

 

 

At have Gamma på fad er cool. Vi købte Gamma Freak Wave, som pudsigt var den øl som vandt Breinholts Julekalender i 2023. Ellers købte vi Ship full of IPA brutal brewing, der er en amerikansk IPA lige efter bogen. Guinness var et oplagt valg. Øllene fra Ebeltoft Gårdbryggeri var et must, da de langt om længe kan købes på fad hos Tir na nÓg. 

 

 

Vordes vurdering
  • God hjemmelavet pubmad lavet at uddannede kokke. Det sidste er nu ikke afgørende, men det smagte godt. Generelt store portioner, og de var visuelt flot anrettet.
  • Her er andet end burgere, som vi ofte ser på de aarhusianske pubber. Ikke fordi der er noget galt med en burger. Slet ikke, men det er et stort plus, der er andet end burgere og pomfritter.
  • God og effektiv betjening, hvoraf de fleste kommer fra Irland eller England.
  • Der kan være ventetid, når der er mange gæster, og det er der altid, når der er en populær sportsbegivenhed på storskærmene.
  • Den hjemmelavede Guinness Irish Beef Stew har vi ikke smagt bedre.
  • Der var value for money. Priserne kan nok findes lavere på andre aarhusianske barer, men da det er hjemmelavet mad, vi ser her, er priserne fair. Mig bekendt er der ikke andre barer i Aarhus, der laver noget lignende.
  • At der er specialøl, og andre end de velkendte fra Carlsberg, er et plus af de store.
  • Tir na nÓg har en kapacitet på 650. Godt halvdelen er vel siddepladser, hvilket gør, man ofte kan finde en plads, med mindre der er store sportskampe på skærmene.
  • Nogle dage er der for alvor mange gæster, især ved de større sportsbegivenheder, og her kan der være noget crowded, og der tales højt. Dog kan det også være en del af charmen.

 

Tir na nÓg har styr på deres mad. De har også fået to uddannede kokke med om bord. Det kunne smages. De har tidligere været lidt presset med deres køkken, men det er de åbenlyst ikke mere. Vi fik rent ud sagt en at de større overraskelser, positivt vel at mærke. Troede blot, det var et par burgere, vi skulle teste inden dagens fodboldkamp. Men sådan skulle det ikke være.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse af Clementine: Madklubben lykkes på gågaden


Tir na nÓg

  En af byens største og prisvindende barer er Tir na nÓg . Det er de to imødekommende mænd, Andreas Madariaga Ruigrok og Dylan James Taylor, der står bag pubberne. Den irske bar ligger i Frederiksgade og er en god blanding af en irsk pub og dansk hygge. Tir na nÓg  har to afdelinger: The Tap Roo…
Senest opdateret: 26/12/2024 10:12