Tir na nÓg

Frederiksgade 38-42, 8000 Aarhus C +45 86 19 19 10

En af byens største og prisvindende barer er Tir na nÓg . Det er de to imødekommende mænd, Andreas Madariaga Ruigrok og Dylan James Taylor, der står bag pubberne. Den irske bar ligger i Frederiksgade og er en god blanding af en irsk pub og dansk hygge. Tir na nÓg  har to afdelinger: The Tap Room og The Merchant Room. I begge barer finder du stemninger, som er ud over det sædvanlige. Der er gang i den og 10 fladskærme viser dagligt sportskampe, ligesom livemusik, stand-up, smagninger også er den del af det. Melder sulten sig, har Tir na nÓg  sin egen restaurant, hvorfra man kan bestille mad og få det serveret i baren. 

 

The Tap Room

Den ældste af de to pubber åbnede i 2004 og er holdt i den irske pubstil. Det er her, man kommer, hvis det skal være helt nede på jorden med sofaer, skamler og stole i mørkere omgivelser og fuld gang i den. En gang om ugen er der pubquiz, og en engelsksproget musiker står flere aftener klar med sin guitar og byder op til fællessang og dans. Hos The Tap Room er det mest øl, der serveres. Her er et fint udvalg på fad, men der gemmer sig også mange spændende øl på flaske. Du bør også unde dig selv at smage en whiskey. 

 

The Merchant Room 

I 2017 åbnede The Merchant Room, der ligger ved siden af The Tap Room. De to barer hænger sammen, så du kan gå fra den ene til den anden. Det er en mere moderne bar, og i det lyse og indbydende lokale shakes cocktails. Der er også øl på fad og i flaske samt whiskey. Man kan sidde i båse, ved højborde eller almindelige barborde. Er I et selskab, kan der bookes lokaler til private smagninger.

 

Maden kommer fra FLUX

Restauranten hedder FLUX. Her serveres hjemmelavet pubmad, der er skabt til øl og er let at spise. Menukortet viser burgere med kylling, oksekød, vegetarisk eller den populære Guinness pulled pork burger. Der er også fish & chips, Jameson ribs, hot wings og toast. Al maden kan købes som takeaway og bestilles online.

 

 

Atmosfæren

Tir na nÓg  kan noget. Det viser de mange gæster, der dagligt kommer forbi baren. Her er plads til alle, og stemningen er ud over det sædvanlige. Bartenderne er dygtige. De får med lethed og et smil sendt drikkevarer over bardisken eller serverer det ved bordene. De genkender stamgæster og er klar på en lille snak. Siddepladserne udenfor er et tilløbsstykke, når den mindste solstråle er der. Man sidder tæt, men det er en del af charmen. 

 

LÆS OGSÅ:

Kender du Æblet og Gåsen?

Casino Bar i Skolegade

 

 

Senest opdateret: 13/03/2024 09:03