Af Jan L. Pedersen,

Anmeldelse: Den ene fastelavnsbolle var så tung, at vi røg i gulvet - og blev liggende Fastelavnsboller har i de seneste år fået den vildeste renæssance. Sæsonen starter lige efter nytår og varer indtil maj. Lidt voldsomt vil nogle nok mene, mens andre klapper i hænderne. Hvordan en fastelavnsbolle skal smage, er der lige så mange meninger om, som der er træer i Marselisborgskoven. De fleste kender dem med fløde, og de gammeldags uden fløde. Martin Ib fra MIB Bageri er en kendt mand. Han er gastro-iværksætter i Aarhus og er kendt for sit håndværk og kunsten at balancere mellem det klassiske og det moderne. Det ser vi også, når vi snakker fastelavnsboller. Udvalget er ikke stort. Tre forskellige at vælge imellem. To moderne med fløde og en af de gammeldags med creme i. That's it! Vi testede dem fra MIB Bageri på Langenæs, men os bekendt er det de samme i alle MIBs bagerier, da de laves på et centralt bageri. Nok om det. Bagerdamen var sød og venlig, og der var ingen kø, selvom vi kom kl. 14.30. Vores regning 2 gammeldags fastelavnsboller: 52 kr. 1 fastelavnsbolle med fløde og hindbær: 32 kr. 1 fastelavnsbolle Sarah Bernhardt creme og solbær: 32 kr. Lad os starte med de gammeldags Klart dagens bedste fra Martin Ib. En sand klassiker og enkel som bare pokker. Her var en passende mængde remonce i midten, lidt chokolade, ingen syltetøj og chokoladeglasur med guldglimmer på toppen. Lige efter bogen. De havde en god fast struktur og var lette at spise. Fastelavnsbolle med fløde og hindbær Klart i den bedre ende af skalaen. En moderne udgave af fastelavnsbollen. Den var lige så høj, som den var bred - og større skal den ikke være, for det er en fastelavnsbolle i den tunge ende af skalaen. Bløddejen er smørbar, men kardemommen tager over. Låget er fint lavet af marcipan, og fungerer fint til de mange hindbær, som gør at sødmen ikke overtager, og den får en friskhed over sig. Den her er for tung Fastelavnsbollen Sarah Bernhardt er med creme og solbær. Det lyder tiltalende, og den ser flot ud med marcipanlåget. Allerede ved første mundfuld fylder sødmen, og den kan være svær at komme igennem. End ikke solbærrene kan løfte den op. Den bliver simpelthen for voldsomt og kræver en stor kop kaffe til og en lur bagefter. Nu giver vi ikke stjerner her på kanalen, men hvis vi gjorde, var vi på 6 stjerner til den gammeldags og 4 stjerner til hindbær fastelavnsbollen, mens den tunge ryger helt ned på 3 stjerner. Den er i vores øjne alt for tung og kvalm, og hvis man skal have den, så find en at dele den med. Ud over det, så mener vi, tre forskellige fastelavnsboller er for lidt, hvis man vil være en seriøs spiller på fastelavnsbolle-markedet

 

Fastelavnsboller har i de seneste år fået den vildeste renæssance. Sæsonen starter lige efter nytår og varer indtil maj. Lidt voldsomt vil nogle nok mene, mens andre klapper i hænderne. Hvordan en fastelavnsbolle skal smage, er der lige så mange meninger om, som der er træer i Marselisborgskoven. De fleste kender dem med fløde, og de gammeldags uden fløde. 

 

Martin Ib fra MIB Bageri er en kendt mand. Han er gastro-iværksætter i Aarhus og er kendt for sit håndværk og kunsten at balancere mellem det klassiske og det moderne. Det ser vi også, når vi snakker fastelavnsboller. Udvalget er ikke stort. Tre forskellige at vælge imellem. To moderne med fløde og en af de gammeldags med creme i. That’s it!

 

En par stykker af dem med fløde hos MIB

 

Vi testede dem fra MIB Bageri på Langenæs, men os bekendt er det de samme i alle MIBs bagerier, da de laves på et centralt bageri. Nok om det. Bagerdamen var sød og venlig, og der var ingen kø, selvom vi kom kl. 14.30.

 

 

Lad os starte med de gammeldags

Klart dagens bedste fra Martin Ib. En sand klassiker og enkel som bare pokker. Her var en passende mængde remonce i midten, lidt chokolade, ingen syltetøj og chokoladeglasur med guldglimmer på toppen. Lige efter bogen. De havde en god fast struktur og var lette at spise. 

 

Gammeldags fastelavnsbolle fra MIB Bageri på Langenæs

Der er fint med creme i den gammeldags fastelavnsbolle fra MIB Bageri på Langenæs

 

Fastelavnsbolle med fløde og hindbær

Klart i den bedre ende af skalaen. En moderne udgave af fastelavnsbollen. Den var lige så høj, som den var bred – og større skal den ikke være, for det er en fastelavnsbolle i den tunge ende af skalaen.

 

Fastelavnsbolle med hindbær og fløde fra MIB Bageri på Langenæs

 

Bløddejen er smørbar, men kardemommen tager over. Låget er fint lavet af marcipan, og fungerer fint til de mange hindbær, som gør at sødmen ikke overtager, og den får en friskhed over sig. 

 

Sådan ser en fastelavnsbolle med fløde og hindbær ud når man skærer den over

 

Den her er for tung

Fastelavnsbollen Sarah Bernhardt er med creme og solbær. Det lyder tiltalende, og den ser flot ud med marcipanlåget. Allerede ved første mundfuld fylder sødmen, og den kan være svær at komme igennem. End ikke solbærrene kan løfte den op. Den bliver simpelthen for voldsomt og kræver en stor kop kaffe til og en lur bagefter.

 

Den tunge fastelavnsbolle hos MIB Bageri på Langenæs

Fastelavnsbollen Sarah Bernhardt er med creme og solbær

 

Vores vurdering
  • Nu giver vi ikke stjerner her på kanalen, men hvis vi gjorde, var vi på 6 stjerner til den gammeldags fastelavnsbolle. Den smagte godt og der var intet negativt at sige om den. Stor ros herfra.
  • Fastelavnsbollen med Sarah Bernhardt, creme og solbær er i vores øjne alt for tung, sød og kvalm, og hvis man skal have den, så find en at dele den med. Ud over det, så mener vi, tre forskellige fastelavnsboller er for lidt, hvis man vil være en seriøs spiller på fastelavnsbolle-markedet. Den tunge her ryger helt ned på 3 stjerner.
  • Fastelavnsbollen med fløde og hindbær får 4 stjerner. Her var markant meget syltetøj og fløde i. Den smagte godt, og den køber vi gerne igen.

 

LÆS OGSÅ:

Madanmeldelse: Overset og cool Kitchen med forrygende god value for money

Den store bolleguide: Fastelavnsboller til alle i Aarhus

Lagkagehuset: Anstændige fastelavnsboller – med plads til forbedringer

 


MIB Bageri på Langenæs

  MIB Bageri på Langenæs ligger i et hjørne af Meny. Lige ved indgangen - og over for Lagkagehuset. Det er luksus med to bagerier lige over for hinanden i en tid, hvor bagerierne har det svært. Konkurrencen til de mange supermarkeder og bake-off mig her og der er stor. Men brød og kager fra en “r…
Senest opdateret: 19/02/2023 11:02