Café Moesgaard Museum

Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg 87 39 40 00

Museer og kulturinstitutioner er sjældent kendt for at have god mad. Det har caféen på Moesgaard Museum, lavet en lille smule om på. Caféen sender tankerne hen på et cafeteria med disken, hvor du bestiller, betaler og selv henter maden. Men maden hos Café Moesgaard Museum sender signaler om andet end et cafeteria. Her er fokus på kvalitet og håndværk. 

 

Maden

Med afsæt i årstidens råvarer og områdets ressourcer tilbyder Café Moesgaard Museum kolde og varme retter. Det er danske og helst lokale råvarer med vægt på økologi og bæredygtighed, og kagerne er fra eget bageri.

 

Café Moesgaard Museum er desuden Refood-certificeret baseret på madspildsreducerende tiltag og genanvendelse.

 

Enkelt menukort

Otte retter er der på menukortet. Sild, salater, tatar, svinekæber, Moesgaard hyggebræt, dagens suppe og risotto. Derudover er der kolde retter i deres montre, kager og specielle børneretter. 

 

Onsdag aften skiller sig ud

Køkkenet lukker klokken 16., men om onsdagen er der åbent om aftenen. Her udskiftes det normale menukort med buffet.

 

Drikkevarer

Øllene er fra Aarhus Bryghus og Klosterøl. Ellers er der husets rød-, hvid- eller rosévin samt sodavand og økologisk saft samt diverse varme drikke.

 

Stemning

Lokalet byder på stor arkitektur. Der er stilrent og indbydende. Stemningen er afdæmpet. Et åbent lokale med god plads og højt til loftet. Disken er i den ene side, og det er der, du bestiller din mad og drikke samt henter din mad. Akustikken er god, og udsigten er gudesmuk gennem de store panoramavinduer med udsyn til museets naturskønne omgivelser. I sommerperioden kan du tage mad og drikke med ud på den store tagterrasse. Betjeningen er oppe i gear, imødekommende, smilende og venlige. De hjælper gerne gæsterne med at bære maden ned til bordet. En betjening, som passer godt ind i det høje niveau, arkitekturen og maden på Moesgaard har.

 

Prisniveau

Du får god mad og store portioner for pengene her. Kvaliteten og råvarerne er i top. Retterne koster mellem 95 og 125 kr.. Det er absolut fair. 

 

LÆS OGSÅ:

Se de andre caféer i Århus her:

Er du til noget af Danmarks bedste smørrebrød, så tjek her

Fischers Take Away ved Ørnereden

 

Senest opdateret: 22/05/2023 10:05