Frederikshøj anx
Åbningstider
- Lukket •Åbent 11:00 - 15:00
- Fredag• 11:00 - 15:00
- Lørdag• 11:00 - 15:00
- Søndag• Lukket
- Mandag• Lukket
- Tirsdag• Lukket
- Onsdag• 11:00 - 15:00
Vidste du, at en af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter ligger i Aarhus? Måske ikke, men det gør den. Navnet er Frederikshøj anx. Det er spin off af anneks, som smørrebrødsrestauranten ligger i.
Det er ingen mindre end Wassim Hallal fra Frederikshøj, som ejer restauranten sammen med Samia Lindschov Kjeldgaard. Hun og Wassim Hallal drev tidligere F. Høj i Aarhus C. Men nu er det hele samlet på adressen, hvor Frederikshøj ligger – og det er en opgraderet version af F. Høj, vi ser på Oddervej.
Maden
Frederikshøj anx er en frokostrestaurant med smørrebrød som speciale. Det er sublim mad til en pris, som de fleste kan betale, var vurderingen, som en af vores madanmeldere er kommet med. Sandt nok. Her er smørrebrød på højeste niveau i Danmark.
Der er respekt for traditionerne, og smørrebrødet er krydret med overraskelser og lavet på nogle af de bedste råvarer, der kan opdrives.
Smørrebrødet er uden tvivl det store trækplaster her, men ikke kun. Der er også andre retter såsom; tarteletter, fiskeretter og desserter, hvor Wassim Hallals berømte sukkerkugler er iblandt. Derudover er der hjemmelavede chokolader, som anx’ egen konditor laver.
Maden kan også bestilles som takeaway, hvor prisen for tre stykker smørrebrød er 185 kr..
Prisniveau
Det er ikke dyrt for mad på det her niveau. Også selvom smørrebrød normalt er noget lavere i pris. Men det er altså heller ikke hver dag, vi ser så raffineret og velsmagende smørrebrød med de bedste råvarer. Set i det lys er prisen lav.
Priserne ligger fra lidt over 100 kr. op til 145 kr. pr stykke smørrebrød, og anx byder desuden på et par fiskeretter samt et par forskellige tarteletter til 155 kr. stykket. For de penge får man ufattelig høj kvalitet. Der er noget for både øjnene og smagsløgene. Det er smørrebrød med et passende twist, der hverken overeksperimenterer eller overpræsterer.
Stemning
Frederikshøj har en Michelinstjerne. Moderne og gennemført god stil er de mest dækkende ord. Indretningen er eksklusiv, og alt er gennemtænkt. Intet er tilfældigt her, men på en eller anden måde føler man sig umådelig godt tilpas. Det skyldes bl.a. et serveringsteam, der er uformelle, behagelige og ikke mindst hamrende professionelle. De tager værtsrollen alvorligt.
Frederikshøj anx ligger i kanten af Marselisborgskoven, og her er smukt og fredfyldt. Der er både inden- og udendørsservering.