Den Flyvende Hane
Åbningstider
- Lukket •Åbent 11:00 - 20:00
- Fredag• 11:00 - 20:00
- Lørdag• 11:00 - 20:00
- Søndag• 11:00 - 20:00
- Mandag• Lukket
- Tirsdag• 11:00 - 20:00
- Onsdag• 11:00 - 20:00
Den Flyvende Hane er et fransk-dansk inspireret spisested og takeaway, som ligger midt på hovedgaden i det gamle Brabrand. De laver god hjemmelavet mad, som smager af noget. Priserne er rigtig gode. Spisestedet har i dag gæster og kunder, som kommer langvejs fra efter især deres kyllinger, som går for at være de bedste rotisserie-kyllinger (Poulet roti) i Aarhus.
Man kan både spise i den lille restaurant eller tage maden med hjem. Der er nok flest, der vælger det sidste, men der er fint med plads i restauranten.
Maden
Med ordet, Den Flyvende Hane, har de fleste regnet ud, at det handler om kyllinger. Ikke de tamme og tørre halve kyllinger fra den gyldne brønd, som stadigvæk laves. Heldigvis kan man fristes til at sige.
Her langtids-griller de deres kyllinger på rotisserie og marinerer dem inden, præcis som man ser det i Frankrig. Kyllingerne er store og vejer 1.800 – 1.900 gram, og der er meget kød på dem. I skrivende stund fås de ikke bedre i Aarhus.
Den Flyvende Hane laver mad, som smager godt. Deres menukort er ikke kæmpestort, men gennemtænkt. Til frokost står den på sandwich, panini og salat. De er et af de få steder, som bruger rotisserie-kyllingekødet i deres sandwich og panini. Det smager helt anderledes, end vi er vant til og løfter en kylling/bacon-sandwich til nye højder. Ellers er der croissant fra egen bager og Croque monsieur med fransk landskinke eller med kylling.
Brødet kommer fra deres eget lokale bageri og er altid frisk. Bake off er ikke et ord, man kender eller bruger her.
Aftenmenuen
Til aften er Poulet roti. De laves udelukkende til to eller fire personer. Tilbehøret til kyllingerne er der tænkt over. Her er blandet salat af den slags, som smager af noget. Ellers er der grillede kartofler, sæsonens grøntsager og en hjemmelavet sauce til.
Til aften er der også en okseburger med bøf fra limousine-kødkvæg og kyllingeburger. Sidstnævnte er med plukket kød fra deres rotisserie.
Nogle dage laver de dagens ret. Det kan eksempelvis være tarteletter, flæskestegsburger, andeburger, uspecificeret smørrebrød eller en pulled pork-burger.
Atmosfære
Personligt og intimt er dækkende ord over det relativt lille bistro-lokale hos “hanen” i Brabrand. Uformelt på den gode måde. Her er der ofte mange mennesker, hvilket ikke er normalt på hovedgaden i det gamle Brabrand. Betjeningen er personlig, og det er tydeligt, at de kan lide deres job. Man fornemmer ret hurtigt, de har det godt sammen, med mindre man står og glor ned i sin mobiltelefon, mens man venter på sin mad. På en god dag er der op mod 20 siddepladser i lokalet.