Ghrelin

Bernhardt Jensens Boulevard 125, 8000 Aarhus C +45 30 13 30 04

Ambitiøs gourmetrestaurant med en central placering i Z-Huset i Aarhus’ nye bydel på havnen, Aarhus Ø. Her arbejder man med nærvær og godt værtskab, udsøgt mad og vine på højt niveau. Navnet, Ghrelin, er ikke tilfældigt, men henviser til det hormon, som kroppen udskiller, når man er sulten.  Ghrelin har en MICHELIN Plate for good cooking.

 

Maden

Menuen udspringer af det europæiske køkken med enkle kompositioner og med de bedste råvarer. Madprofilen er ærlig og har en enkelthed over sig. Om aftenen kan du vælge en “Appetit menu”, med snacks og tre retter, en “Plus appetit menu med snacks og 5 retter eller den store “Grand appetit menu” med snacks i tre serveringer efterfulgt af syv serveringer og kaffe og sødt.

 

Køkkenet mestrer bl.a. visuelt flotte serveringer af østers, hummer, snekrabber, dådyr og perlehøne. Generelt prøver Ghrelin at skille sig ud, men ikke mere end der er genkendelighed i deres mad. 

 

Stemningen hos Ghrelin

Ghrelin er kendetegnet af intim stemning i elegante lokaler med nordiske designermøbler og panoramavinduer. Gennemført god stil. Personalet optræder imødekommende, roligt og rutineret blandt Wegner-stolene og Arne Jacobsen-lamperne. Smag og æstetik tæller på hver eneste tallerken, og man er i stand til at åbne en flaske champagne på den korrekte måde – med en sabel. Lokaler er helt nye, og det er også en moderne form for hygge man møder her. Aarhus Ø er i konstant vækst og området får mere og mere at byde på.

 

Vin/drikke

En vinmenu passende til hver af de tre menuer er det oplagte valg. Vil du selv vælge fra vinkortet, skal det ske minimum 48 timer før, at I ankommer til restauranten. Størstedelen af Ghrelins vine er nemlig på et fjernlager for bedre at kunne sikre kvaliteten. 

 

Vinkortet omfatter nøje afstemte franske og amerikanske titler og champagne fra flere forskellige huse. Niveauet er højt. Stilen er klassisk kombineret med den innovative stil som landets bedste restauranter mestrer. Saftmenuer er også en mulighed.

 

Prisniveau

I den pæne ende af skalaen. Men kvaliteten og niveauet er også høj, og kan være en helaftensoplevelse. Det er at foretrække her. 

Her er en anden restaurant på Aarhus Ø:

 

Senest opdateret: 24/11/2022 10:11