Pizza Hytten i Frederiks Allé

Frederiks Allé 135, 8000 Aarhus C

Januar 2022

Spisesteder her er lukket permanent

 

I Frederiks Allé ligger en af Pizza Hyttens flere filialer i Aarhus. Det er Angelo Zirafi og resten af familien fra Sicilien, der laver pizzaer efter gamle italienske familieopskrifter med fokus på gode råvarer og langtidshævet dej. Pizza Hytten i Frederiks Allé laver relativ enkle pizzaer i en kombination af god smag og til fornuftige priser.

 

Maden

Opskrifterne er brugt af den italienske familie gennem 25 år. Dejen, der har hævet i op til 72 timer, er en af hemmelighederne bag pizzaerne. Pizzabunden får både struktur og smagsmæssig slagkraft, som er grundlaget for smagsoplevelsen. Råvarerne kommer fra lidt forskellige steder og er ikke primært italienske, selvom nogle af dem kommer fra Italien. Stenovnen er med levende ild og giver god smag til pizzaerne. Den er ikke brændefyret, men gasfyret. 

 

Pizza med eller uden kød

Der er 17 faste pizzaer at vælge mellem heriblandt tre vegetar og en vegansk. Derudover en pizza hvor du ud over tomatsauce og mozzarella selv vælger fyldet. Populær er “Slice me nice” med tomatsauce, mozzarella, prosciutto crudo (italiensk lufttørret skinke), rucola, parmesan og pesto. Er du til spicy pizza, kan valget falde på “Calabria” med tomatsauce, mozzarella, nduja (smørbar italiensk chilipølse), rødløg, oliven, provolone og olio extravergine di oliva. Som snack findes Pizza Nutella og Pizza Pane med parmesan. 

Se hvilke spisesteder som har onlinebooking i Aarhus her:

Italienske drikkevarer

Hos Pizza Hytten finder du et udvalg af klassiske soft drinks som Pepsi og Faxe Kondi. Skønt, at der også er italienske drikke fra den lille by Crodo beliggende i de italienske alper. Af alkohol findes et lille udvalg af italienske øl og Heineken samt et par vine. 

 

Stemningen

Pizza Hytten i Frederiks Allé er et takeawaysted. Der er få siddepladser. Modtagelsen er venlig, og de har styr på det. Mens du venter, kan du høre de italienske gloser flyde i køkkenet. 

 

Prisniveau

Alle pizzaerne koster 79 kr. stykket. En god pris for pizzaer, der bages i stenovn, har gode råvarer og en velovervejet dej. Sodavand står til 20 kr., mens prisen på de italienske drikkevarer er 30 kr..

Se oversigten over bagerier i Aarhus her:

 

Senest opdateret: 03/04/2023 09:04