Online bordreservation

 

Online booking eller bordreservation har gjort verden nemmere for os gæster. Og nok også for restauranterne og caféerne. Før i tiden skulle man af og til bruge ufattelig lang tid på at komme igennem på telefon til en restaurant. Især hvis restauranten var populær. Ellers måtte man fysisk forbi og tale med personalet. Den tid er saga blot blandt størstedelen af restauranterne i Aarhus. Online booking i Aarhus er nemt i dag, da Spiseguiden har samlet alle dem, der har online bordreservation. 

 

Booking døgnet rundt

Friheden til at booke et bord online er noget, de fleste kan lide. Man er ikke afhængig af åbningstider og ugedage. I Aarhus har langt størstedelen af restauranterne booking online. Grunden til det er sikkert, at det er tidsbesparende for deres personale, og dermed tjener de penge på det. En anden grund er, at det er nemmere at disponere indkøb og personale, når man sådan cirka ved, hvad der er af bookinger på en given dag. Alt i alt ser det ud til at være en win-win situation for både gæsterne og restauratørerne. 

 

Især fredag og lørdag i Aarhus

Generelt er det en rigtig god idé at bestille bord, hvis man har tænkt sig at spise ude en fredag eller lørdag i Aarhus. De aarhusianske spisesteder har travlt, men byen er ikke helt en “rigtig” storby, endnu. Det gør, at det stadigvæk ikke er så udbredt at gå ud at spise i hverdagene. Det kommer så små, men der kan man få bord på de fleste restauranter. Fredag og lørdag kan det derimod være helt umuligt at få plads, hvis du ikke er i god tid. Torsdag kan også være godt booket på nogle af spisestederne. Det gode ved online bordreservation er, at man jo ret nemt kan finde ud af, om der er ledige pladser på et givent spisested. 

 

Mail fungerer endnu

En del restauranter i Aarhus har ikke online booking. Det er et bevidst valg fra deres side. Der skal man ringe eller sende en mail om et bord. De fleste af dem, som bruger den model, gør det på grund af, de mener, man som gæst får en bedre og mere personlig service. Her spørges ind til menu, hvor man vil sidde henne og så videre. Pudsigt nok, så er det ikke “kun” de mindre og/eller de bedste restauranter, som sværger til den model. 

 

Husk at afbestille din booking, hvis du er forhindret 

Nuvel. Det er nemt at booke et bord online. Om det er nemheden, der gør, at en del “glemmer” eller ikke møder op til en given bordreservation, vides ikke. Men ikke desto mindre så sker det dagligt på de aarhusianske restauranter, at gæster udebliver fra en bordreservation. Det koster selvsagt restauranten penge, da de måske har sagt nej til gæster eller kaldt mere personale på arbejde. Det er dårlig stil, og den kan løses med, at man betaler et depositum, når man booker bord, men den slags er ikke rigtig slået an i Aarhus. Endnu kan man gætte på. 

Senest opdateret: 03/02/2023 06:02