Restaurant SYV NI 13
Åbningstider
-
Åben nu
•
Lukker kl. 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Torsdag•
17:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Fredag•
17:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Lørdag•
10:00 - 14:00 og 17:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 14:00 og 22:00
- Søndag• Lukket
-
Mandag•
17:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
-
Tirsdag•
17:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 22:00
Når vi taler om delemad i den bedste ende af skalaen, så kommer vi ikke uden om Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade. De har på relativ kort tid formået at tage gæsterne med storm, og deres delbare retter samt lave priser er helt sikkert et besøg værd. Social dining er konceptet i al sin enkelhed.
Restaurant SYV NI 13 holder til i de lokaler, hvor den tidligere Michelin-restaurant, Substans, havde til huse. Og før dem den nærmest legendariske, Le Canard. Ejerne er tre venner, som i den grad har formået at lave en restaurant, som skiller sig ud fra mængden i Aarhus.
Maden
Serveringerne er lavet, så man kan dele dem. Det er konceptet. Der er god bredde i udvalget af serveringerne, hvilket passer meget godt ind i social dining idéen.
Retterne skifter efter sæsonen, men som eksempler kan der nævnes, oksetatar, syltede sennepskorn og chips, osteravioli med ramsløg, friteret jomfruhummer, mør ribeye med en god barbequesauce, glaserede gulerødder, friterede gulerodstoppe og gulerodsmarengs eller grillede hvide asparges med kartoffelchips og hvidløgscreme.
En dessert kunne være rabarberkompot og -is, chokolade og så bunden af en brunsvigerkage – det hele overhældt med en flydende top fra brunsvigerkage.
Hver lørdag er der lørdagsbrunch, som består af serveringer ved bordet og ikke buffet. Alle brunchretterne serveres som social dining, hvor I deler alle retterne ved bordet. Der er frit valg på hele menukortet, så længe man vælger, og deler, de samme retter.
Stemningen
Indretningen er stadig lys og indbydende, minimalistisk og tydelig skandinavisk. Man føler sig straks tilpas. Lokalet er opdelt således, at man kan sidde ud til gaden eller inde bagved, hvor der er mere ro.
Prisniveau
Der er en fire eller syv retters menu at vælge mellem. Fire retter med snacks koster 397 kr.. Syv retter med snacks serveret af tre omgange koster 497 kr. per person. En vinmenu med 3 glas vin koster 298 kr, og et glas dessertvin 67 kr..
SYV NI 13 er ganske enkelt et fund til pengene. Maden er utrolig god og velsmagende, skrev vores madanmelder. Faktisk huskede han de fleste af retterne i dagene efter, og det er et godt tegn, for så har de skilt sig ud.