TOASTiT

Klostergade 68, 8000 Aarhus C

TOASTiT ligger i Klostergade. Caféen ser ikke ud af meget udefra, men indenfor er stilen rå, cool men også hyggelig. Som navnet fortæller handler det om toast. De slog sig op på toast og det holder de fast i. Ikke de kendte parisertoast og cowboytoast fra 80´erne, men en nyfortolkning – en slags gourmet-toast i mange variationer, der bygger på anstændige råvarer og et surdejsbrød, der havde været længe undervejs. Fastfood i den bedre ende af skalaen.

 

Det er comfort food lavet på gode råvarer med omtanke. Stort set alt er lavet fra bunden. Gæsterne er vilde med TOASTiT fordi de går all in på smag og gode råvarer. 

 

Toast i flere variationer

Menuen består af seks forskellige toast med smørristet skive, af deres eget hjemmebagte grove langtidshævede surdejsbrød. Fælles for toastene er, at osten binder det hele sammen. Det var forskellige slags lige fra Havarti over gedeost til Cheddar. 

 

Brødet i en klasse for sig

Toastene er 48 timer undervejs og er lavet på langtidshævet surdejsbrød. Det giver brødet med karakter, smag og ”brød-personlighed”. Det mener ejeren i hvert fald. Det har en god sprødhed og pæn krumme, som i dén grad komplimenterer råvarerne på absolut bedste vis. Brødet er godt, uden tvivl. 

 

Råvarer og emballage

Råvarerne er særligt udvalgt. Oksekødet kommer fra Kildegaarden ved Mariager Fjord og de økologiske æg er fra Niels og Grete i Hadsten. Emballagen er lavet af 100% genbrugsmaterialer. Altsammen sympatiske træk.

 

 

Stilren indretning

En gennemført café og takeaway er hvad vi ser hos TOASTiT. Indbydende og venlig indretning med god akustik. Der er pænt og rent. Der er små 30 siddepladser i det store og velindrettede lokale og nogle relativ få siddepladser udenfor. Køkkenet er åbent, så vi gæster kunne følge med i processen.

 

Drikkevarerne

Også omkring drikkevarerne er der tænkt på den gode kvalitet – selvfølgelig fristes man til at sige. Der er friskpresset juicer og sodavand og milkshakes.

 

Prisniveau

Værdigrundlaget hos TOASTiT er kvalitet, bæredygtighed, smag og value for money. Priserne er ganske fair. En toast koster 69 kr. og op. Her får du altså et helt måltid – og brød mætter som bekendt en hel del. Det er en god pris for velsmagende og hjemmelavet fastfood. 

 

 

Senest opdateret: 03/04/2024 11:04