De holdt ikke længe – husker du Hamburg Döner i Århus?
Ved Vesterbro Torv lå Hamburg Döner i en kort periode. De lukkede i marts 2023, da kunderne udeblev. Deres koncept var at lave tysker Döner kebab, som i følge dem selv var meget lig den typiske döner i Tyskland. Dog vel vidende, at det godt kan være et vidt begreb, da der jo var/er tusindvis forskellige slags döner kebab i Tyskland. Hamburg Döner kørte meget plain stil. Dressingerne sagde de var hjemmelavede. Hamburg Döner lå i de samme lokaler som før husede Byens Pita. Det var de samme ejer som drev Hamburg Döner.
Maden hos Hamburg Döner
Menukortet var enkelt. Der var fire forskellige valgmuligheder. That’s it. Dog kunne man sige, at der var flere, hvis man medregnede, at man kunne vælge mellem to slags kød og falafler.
Hvor autentisk var Hamburg Döner i forhold til den bedste i Berlin? De var ikke som de bedste i Berlin. Langt fra. De var pivringe. De var lidt sig selv og troede aarhusianerne gad spise tysk industrikød på et spyd. Brødet var ikke hjemmebagt, og der var meget brød i deres döner. En döner var og er bedst varm. Gerne brandvarm. Den var knap så god efter en halv time i en firkantet rygsæk på et cykelbud. De levede desværre at udbringning, og de fleste kunder bestilte aldrig döner igen. Det var en engangsoplevelse.
Kødet og brødet
Der var oksekød og kylling på spyd at vælge mellem. Oksekødet var ikke skært oksekød, men derimod hakket kød med en fedtprocent i den høje ende af skalaen. Kødet var lavet på en eller anden dönerfabrik i Tyskland og kommet hertil i frossen tilstand. Kødet var tyndt skåret, men desværre på ingen måde sprødt. Og dönerne var ikke overfyldte med kød, som man nogle gange oplever det i Tyskland.
Kyllingekødet var hele udskæringer og langt mere fast i det. Det var ikke voldsomt krydret, men meget tro den tyske stil. Kødet kom også som færdigt spyd fra Tyskland. Kyllingekødet var knastørt og smagte ikke godt.
Brødet var det velkendte tyrkiske traditionelle madbrød fra bageriet ved Bazar Vest. Det varmede de pænt hårdt i en grill og var fint sprødt på begge sider. Hvis kødet ikke tog kegler, så var der falafler. De var heller ikke hjemmelavede, men havde trods alt en fin størrelse. Fint sprøde og ikke tørre indeni.
Atmosfæren
Lokalerne var ombygget og var meget moderne i udtrykket. Her var siddepladser. Men kun til en 12 til 14 personer. Man sad tæt. Selvom der var flere, som spiste i dönerbaren, så var Hamburg et udbredt takeaway-sted. Betjeningen prøvede så godt de kunne, at snakke maden op, men det var en af de svære opgaver. Ventetiden er typisk ikke lang.
Prisniveau
Det var lavt, men det var også industrimad de serverede, og i det lyst var prisen nok okay. Maden var ikke raketvidenskab, men smagte godt. Råvarerne var ikke i den dyre ende, hvilket gjorde, at prisniveauet kan holdes nede. Man blev mæt for 50 kr., dog uden drikkevarer. I Aarhus var det rigtig god value for money. Prisniveauet fortalte også, at det var mad, som kunne og skulle laves hurtigt, og hvor råvarerne ikke kostede alverden, og kvaliteten var ringe.
Beliggenhed
Hamburg Döner lå meget tæt på Vesterbro Torv. Der var rigtig mange spisesteder omkring torvet og noget for enhver smag. Her var kun meget få parkeringspladser. Var man i bil, så kunne det anbefales at finde en parkeringsplads i gaderne omkring torvet.
LÆS OGSÅ:
Vorfor Vaffel i Markedshallen Nicolinehus
Husker du Spicy Monks på Nørre Allé?
Lidt billeder fra den nu lukkede Hamburg Döner