Husker du dengang Foodfein huserede i Sønder Allé?
En alsidig café åbnede i 2013 i Sønder Allé 6 i Aarhus. Foodfein var navnet. Her bød de på meget forskelligt og mere, end man normalt ser på en café. Det var både café, takeaway, ismejeri, bageri, mølleri og kaffebar – dog med mikro foran bageri, ismejeri og mølleri. Hos Foodfein malede de selv melet, lavede selv isen og bagte selv brød og kager. Man kan vel godt sige, at her fandt man det bedste håndværk fra den gamle landsby – bare i et mindre størrelsesforhold. I 2018 måtte Foodfein dreje nøglen om til stor ærgrelse for ejerne og gæsterne.
Lokalerne var velvalgte og indrettet i den gode smags tjeneste. Der var 40 siddepladser, og caféen lå 25 meter fra Strøget. Lokalerne husede tidligere isenkræmmeren Inspiration. I dag er det Restaurant Zafran, der ligger i lokalerne.
Erfaren ejer
Bag Foodfein stod Allan Enevoldsen og sin kone Pia. To yderst venlige og behagelige personer, der brændte for den gode mad, kvalitet og gæsterne. Allan havde en del års erfaring fra Emmerys, men Foodfein gjorde tingene på deres helt egen måde. De var nogle af de mest behagelige mennesker vi har mødt her på Spiseguiden. Det perfekte makkerpar er ikke helt forkert at kalde dem.
Økomærke og kvalitet
Målet for Foodfein var at have mellem 60 – 90% af råvarerne med økomærke på. Det var afgørende for dem at have de rigtige leverandører, ikke store leverandører, men de små, som sætter en ære i at lave de bedste produkter indenfor deres felt. Råvarerne var velvalgte, og det var kun de bedste, som fandt vej til Foodfein. Af leverandører kan nævnes Slagter Christiansen på Fanø, Hopballemølle og Grambogård. Derudover var det meste af maden hjemmelavet. Fx. brød, remoulade, mayo og pesto. Det skulle være kvalitet og rene fødevarer uden en masse e-numre og tilsætningsstoffer. Hos Foodfein begrænsede de deres tilsætningsstoffer til et absolut minimum. De lavede tingene fra bunden og lod smagen vinde.
Altid nymalet mel
Brødet var omdrejningspunktet hos Foodfein. Det kunne købes fra klokken syv om morgenen, så det var faktisk også en bagerbutik. Melet, som blev brugt til brød og kager, var malet på mikrobageriets egen kværn, som malede med en korundsten. Den maler kornet mere skånsomt, end de moderne stålvalse gør og giver flere vitaminer i melet. Hos Foodfein var der altid frisk mel på hylderne, så man kunne også købe det friske mel med hjem til sit hjemmebag.
Smørrebrød i den bedste kvalitet
På menuen var flotte stykker smørrebrød, der løbende blev skiftet ud, alt efter hvad sæsonens råvarer havde at byde på. Pålægget var kvalitet. Ingen tvivl om, at pålægget havde smag, men også brødet løftede stykkerne op blandt byens bedste. Det samme gjaldt for sandwichene. De var enkle og vellykkede.
Husker du Castenskiold ved åen?
Alt kunne fås som takeaway
Alt, hvad man kunne købe i caféen, kunne også købes som takeaway. Både smørrebrødet, sandwich, hverdagsretter, is, koldskål, pesto, marmelade, kaffe og vin. Det var hverdagsmad, som smagte godt. Her var noget for enhver smag, men ikke nødvendigvis et kæmpe udbud.
Et sted, hvor man følte sig velkommen
Kundegruppen til Foodfein var bred. Der kom gymnasieelever, yngre kvinder, forretningsfolk, pensionister og handlende, som bare trængte til et hvil og en kop kaffe. Betjeningen var altid venlig og imødekommende. Indretningen var i nordisk stil. Ikke så meget nips og ting, som ikke blev brugt. Man fik fornemmelsen af, der blev arbejdet her, da man kunne følge med i det hele.
En hyggelig café med middelmådig mad:
Prisniveauet dengang
Priserne var uhørt billige. Særligt når man ser på, hvilke leverandører og kvalitet de anvendte hos Foodfein, så fik man noget for pengene. Det var flot smørrebrød til en uhørt lav pris. Et stykke kostede 29 kroner, to stykker 49 kroner, og tre stykker fik du for 65 kroner. En stor sandwich lavet i hjemmelavet brød og med kvalitetsråvarer kostede 49 kr..
LÆS OGSÅ:
Dem her kan godt lave en anstændig i shawarma
Deals i Aarhus: Tjek vores guide til en, måske, god deal
We Feat i Guldsmedgade lukkede ved udgangen af februar 2023