Gorm's i Jægergårdsgade set udefra gaden af

Husker du Gorm’s i Aarhus?

 

Gorm’s i Aarhus lukkede omkring sidst i september 2023. De var tæt på total konkurs tidligere på året, men blev reddet med en nyt selskab. I den mere eller mindre pulserende Jægergårdsgade på Frederiksbjerg lå Gorm’s. 

 

Gorm Wisweh var manden bag kædens pizza-restauranter, som serverede gourmetpizzaer, antipasti, hjemmelavede lemonader, Mikkeller øl og vin til gæsterne. Gorm’s blev drevet af Gorm Wisweh og en række investorer. Stedet fungerede både som restaurant og takeaway, men de fandt aldrig helt sin plads i Aarhus. Flere af gæsterne mente, at deres prisniveau var for højt i forhold til hvad andre pizzeriaer tog.

 

Gorm's i Jægergårdsgade i Aarhus

 

Maden hos Gorm’s

Gorm’s var nytænkende på mange måder; råvarerne var stort set fra øverste hylde, og maden var generelt spændende med et twist. Inspirationen til Gorm’s pizzaer kom fra den romerske pizzabund, kendetegnet ved en tynd og sprød kant. Fyldet var primært dansk inspireret og fokuserede mere på smagskombinationer end på traditioner, ifølge Gorm selv.

 

Pizza fra Gorm's i Jægergårdsgade

 

Menukortet var ret omfattende og inkluderede ikke kun pizzaer, men også antipasti, charcuterie, forskellige menuer og hovedretter. Menukortet skiftede ofte, bortset fra klassikerne, der altid var tilgængelige. Der var også mindst en delingsmenu, og de havde hoppet med på social dining-trenden.

 

Gorm laver pizza hos Gorm's i Jægergårdsgade

 

En pæn god historie

Der var lagt ekstra vægt på det visuelle aspekt af pizzaerne. For eksempel var Miss Wishbone en pizza med 18 måneder modnet parmaskinke. Hottie140 var en spicy pizza med langtidsbraiseret oksekød fra fritgående kvæg fra Grambogård. Til vegetarerne kunne Denny Special anbefales, en ægte Gorm’s signaturpizza skabt af Michelin-kokken Denny Vangsted i 2008. Bunden blev lavet på den originale surdej fra 2008, hvor den første Gorm’s åbnede i Magstræde i København. Den store sællert blev den vist aldrig i Aarhus, men historien bag den er da interessant. 

 

Antipasti

Her kunne man dykke ned i et klassisk bræt med et udvalg af italienske oste og charcuteri, hjemmelavet ravioli eller risottokugler med confiteret and og persillemayo. Deres meatballs og arancini var også værd at fremhæve. Der var et pænt stort udvalg af retter.

 

Vin og drikke

Ifølge Gorm’s selv var vinen nøje udvalgt, og deres vinleverandør Distinto havde været med dem siden åbningen i 2008. På ølsiden dominerede Mikkeller, mens Gorm’s selv stod for de hjemmelavede lemonader med hjælp fra Bornholms Mosteri. De kunne også tilbyde Sjusser, Aperol Spritz og gin/tonic. Udvalget var fint, men også ret mainstream her. De fik ros for deres øl var unik.

 

Drinks hos Gorm's i Jægergårdsgade

 

Atmosfæren hos Gorm’s

Lokalerne var farverige og trendy. Bordene var uden dug, men med fyrfadslys, og bestikket stod klar i en krukke. Stemningen var uformel og jordnær. Personalet var smilende og imødekommende. Der var nogle udendørs borde og stole, men de var ikke i solsiden. Når vejret var godt, var der rift om dem, da Jægergårdsgade var ideel til udeservering.

 

Gæster og indretning hos Gorm's i Jægergårdsgade

 

Prisniveau

Priserne var ikke lave, især ikke når man så det i forhold til niveauet i Aarhus. De var faktisk høje, da man mindst skulle have to pizzaer for at blive mæt. Gorm’s var et brand, der henvendte sig til de kvalitetsbevidste, og det segment var villigt til at betale prisen for at gå ud at spise. Mellem 140 og 175 kr. for en pizza var en del i Aarhus. Men trods prisen var Gorm’s i Aarhus populær. De kunne noget særligt på madsiden.

 

Efterskrift

Der var ingen tvivl om, at Gorm’s kunne noget med deres råvarer. De var nytænkende, og maden var spændende. Det var et uomtvisteligt faktum. Deres pizza som takeaway var dog ikke en vinder. Om det udelukkende var deres skyld, var svært at sige. Jeg vidste jo ikke, hvor lang tid pizzaen havde tilbragt i en varmetaske på en cykelbud. Pizzabundene var for tynde og knækkede som tyndt knækbrød eller en lille tarte flambee. Cæsarsalaten var muligvis byens bedste dengang de gjorde noget ud af den. Pølseserveringen efter sigende upåklagelig, og prisen var fair.

 

Priserne var ikke lave, men gode råvarer koster, og det retfærdiggjorde helt sikkert prisen. Gorm’s havde bragt noget nyt til Aarhus, og det var på høje tid. Derfor skulle Gorm’s besøges. Vi spiste flere gange i deres restaurant, og det var bedre end deres takeaway, som trak deres koncept ned. 

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Marmaris i Bruuns Galleri? (Lukket)

Casper Sobczyk: Gastronomiske priser og en flot anerkendelse

Husker du TapasTapas i Langelandsgade? (Flyttet permanent)