Marmaris set udefra

Husker du Marmaris i Bruuns Galleri? (Lukket)

 

Marmaris var et tyrkisk spisested i Bruuns Galleri, der endegyldigt lukkede og slukkede i 2023. Årsagen til lukningen var en kombination af manglende kunder og en intensiveret konkurrence. Stedet var kendt for at servere mad hurtigt – en ægte fastfoodoplevelse, hvor det gik hurtigt. Nogle gange lidt for hurtigt. Bruuns Galleri er mest kendt for deres mange kæder, og Marmaris var på ingen måde en kæde. Men de måtte jo også dreje nøglen til sidst.

 

Maden hos Marmaris var ikke det, man ville kalde stor gastronomi, tværtimod, men tilberedningstiden var kort, hvilket appellerede til de travle kunder. Menuen, der var oplyst på lystavler. De tilbød et varieret udvalg af fastfoodretter som alle var velkendte. Her var ikke så meget nytænkning, men det kan også have sine fordele.

 

Marmaris i Bruuns set udefra

 

Beliggenheden var i et hjørne af Bruuns Galleri. Her havde Marmaris vinduer, der gav udsyn til M.P. Bruuns Gade, og herfra kunne man købe alt fra dönerkebab til pizza, burgere, falafel og diverse bokse. Udvalget var stort, og set i bakspejlet nok også for stort.

 

Maden

Pizzaerne hos Marmaris var righoldige på ost og kunne købes i enkelte slices, klar til at tage med for de kunder, der ikke havde tid eller lyst til at vente på en pizza bagt fra bunden. Disse pizzaer var holdt varme under varmelamper og var derfor altid serveringsklare. Marmaris’ pizzaer var ikke traditionelle italienske pizzaer, men havde snarere et mellemøstligt præg.

 

Disken med salat og grønt hos Marmaris

 

Kebabafdelingen bød på et udvalg af okse, kylling og falafel, som blev skåret frisk fra spyddene. Der var også mulighed for at få serveret dönerkebab akkompagneret af ris og salat. Menuen indeholdt ligeledes burgere og chicken nuggets, og til alle hovedretterne kunne man tilkøbe pomfritter. Ruller og pitaer var ikke inkluderet i menuerne og skulle derfor købes separat.

 

En rulle med kabab hos Marmaris

 

Kvaliteten af råvarerne og maden var i overensstemmelse med prisniveauet hos Marmaris. Selvom råvarerne ikke var i topklasse, var de tilstrækkelige til at holde priserne overkommelige. Man kunne nemt og hurtigt få stillet sulten med en kebab eller et par pizzaslices, og ventetiden var minimal.

 

Udsigten fra den nu lukkede Marmaris

 

Stemningen

Atmosfæren hos Marmaris var ikke præget af storcenterets pulserende liv. Gæsterne sad i et mere afsides område, hvor de kunne nyde udsigten til Bruuns Bro og M.P. Bruuns Gade. Spiseområdet med borde og stole var ikke synligt fra centeret, og man skulle derfor ind ad døren for at finde en plads. Der var en rolig og afslappet atmosfære, hvor gæsterne kunne spise deres mad uden forstyrrelser. Der var plads til omkring 25 siddende gæster i lokalet.

 

Her ser man borde og stole hos Marmaris

 

Prisniveau

Priserne hos Marmaris var meget rimelige, især taget i betragtning af beliggenheden i Aarhus centrum. En dönermenu til 80 kr. var et godt tilbud. Boxmenuer til 65 kr. var også prisvenlige, selvom maden ikke gav indtryk af at være hjemmelavet. En kebabrulle kostede 50 kr., og en pizzaslice var prissat til 30 kr.. Det var lave priser, og alt for lave selvom råvarer var de billigste de kunne opdrive.

 

Marmaris i M.P. Bruunsgade

 

Yderligere menuvalg inkluderede en falafelmenu til 45 kr., en rullekebabmenu til 65 kr., en pizzaslicemenu til 40 kr., en burgermenu til 65 kr., en nuggetsmenu til 60 kr., en boxmiks til 50 kr., og Marmaris mix til 70 kr. Disse priser gjorde Marmaris til et attraktivt valg for dem, der søgte et hurtigt, nemt og billigt måltid.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Grøn’46?

Husker du Hunters Pub? (Lukket permanent)