Indgangen til TapasTapas

Husker du TapasTapas i Langelandsgade? (Flyttet permanent)

 

En af de butikker, man kun kunne knuselske, lå i Langelandsgade. TapasTapas var navnet. I dag er TapasTapas flyttet, og er lukket ned i Aarhus. I et lille lokale med tre trin ned fra gaden lå en unik tapasbiks. Helt sin egen og uden sidestykke i Aarhus. Ganske enkelt en lille hemmelig perle. Vi var vilde med den slags butikker, som gav minder fra en svunden tid. Små butikker i de mange gamle boligejendomme gav et helt særligt liv og holdt det gamle bymiljø i hævd.

 

Maden hos TapasTapas

Som navnet antydede, var det tapas, man havde med at gøre. Konceptet var stramt. Her var tapas i forskellige afskygninger og tre slags grillede paninier. På en måde også befriende. Tre forskellige størrelser tapasbakker, plus en ostetapas og en charcuterie-tapas bød udvalget på.

 

Der var forskellige slags charcuterie. Det samme med ostene. Ikke kun spanske oste, men også udvalgte danske oste. I de store tapasanretninger var der også røget laks – som en selvstændig servering vel at mærke.

 

Lidt kedelig tapas fra TapasTapas

 

Hos TapasTapas sparede man ikke på tilbehøret. Tværtimod. Der var mere end rigeligt tilbehør. Nogle ville måske mene, at det var i overkanten. Brødet var hjemmebagt surdejsbrød, og her var der også rigeligt. Maden var meget danske-tapas, hvilket åbenbart var det man satsede på, og som der var kunder til.

 

Udover tapas og panini solgte TapasTapas også is og kager. De lavede maden, mens man ventede, med mindre man havde bestilt den i forvejen.

 

Prisniveau

Det var sympatisk. På ingen måde dyrt. Især ikke for den lille tapasanretning til 85 kr. Det var god value for money. Den mest solgte var velsagtens den til 150 kr. Hvis man var to personer eller grovsulten, så kunne den store anbefales. Den kostede 200 kr. Forskellen på de tre nævnte var, hvor mange slags charcuterie og forskellige oste der var. Der var andepaté i de to store. Hvis du var til en charcuterietapas, så lavede de også det. Prisen 125 kr. En ren omgang ostetapas kostede 115 kr. En grillet panini stod til 55 kr.

 

Atmosfæren

Lokalet mindede om noget fra en svunden tid. Her snakkede man med alle og satte en ære i at betjene kunderne. De virkede oprigtige, når de spurgte, hvordan man havde det, og om der var noget, man ikke brød sig om på deres tapas mv.

 

Vin ud af huset til høkerpriser

TapasTapas havde et par vinkøleskabe, hvor de solgte vin. At det var ud af huset var en selvfølge, da der ingen siddepladser var i forretningen. Der var en del vin at vælge mellem. Både hvid, rosé og rødvin – selvfølgelig i den rette temperatur. Priserne startede ved 80 kr. for en flaske.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek La Cabra ud her

Billig morgenmad i Aarhus

Osteria 98 i Nørre Allé

 

Se billeder fra TapasTapas her:

Indretningen hos TapasTapas

 

En bakke fra TapasTapas i Aarhus

 

Fint brød fra TapasTapas

 

Lokalet hos TapasTapas er vildt hyggeligt

 

Laks og æbler fra TapasTapas

 

Det gamle kasseapperat hos TapasTapas

 

Menukort til aften hos TapasTapas

 

TapasTapas i Langelandsgade set udefra

 

Tapasbakker i plast fra TapasTapas