Af Mikkel Stensgaard Christensen,

 

 

Det var ikke uden skepsis, vi fik anbefalet fastelavnsbollerne fra Den Gamle By. For har de ikke travlt med alt muligt andet end godt bagværk?Men, hold nu fast hvor blev det gjort til skamme. End ikke vores bedstemødres kollektive indsats kan hamle op med de cremede herligheder, der består i godterne fra de historiske gader.

 

Første bid, vi mødte en luksuriøs, brioche-smagende dej. Den var velhydreret, spændstig og bare lækker at se på. Og hvad var det? Et fremragende strejf af god kardemomme, halleluja for det fungerede. Mere komplementært end kontrært, en knappenål kunne have faldet til gulvet, og velsmagens komfortable stilhed satte ind.

 

 

Der var traditionel kagecreme ‘en masse’, teknisk veludført og fyldt til randen uden at være for meget. Selve cremen fløjlsblød og autentisk smagende. Man havde gjort sig umage på glasuren, den lå ikke en millimeter i den forkerte retning, og fint proportioneret til bollen. Men ak, som det vågne øje skuer, gemte sig en mine af dej i bollens centrum, desværre tenderende ubagt, men dog toppet med remonce. Vi diskuterede. Pros and cons, gjorde det noget? Dejen var i sin essens stadig glimrende og helhedsindtrykket intakt.

 

For 35 kr. fik vi (indtil videre) rekordstore 170 gram oldschool selvforkælelse, og vi tog gerne turen efter mere. Med tanke på den givende creme og harmonien mellem krydderi og komfort lander vi på 5 stjerner, akkurat trukket ned fra 6 for bomben i midten.

 

PS. det er stadig topmålet af hygge at slentre gennem tidens tand i botanisk have.


Restaurant Gæstgivergården

PS: Der skal betales entré, eller man skal have årskort til Den Gamle By for at spise på Restaurant Gæstgivergården.   Restaurant Gæstgivergården er en traditionel dansk restaurant med fokus på den danske madhistorie. Der serveres et bredt udvalg af lune og kolde frokostretter samt smørrebrød,…
Senest opdateret: 19/01/2025 08:01