Trøjborg: Hvor spiser man i det nye hippe kvarter?

 

Det gamle arbejderkvarter, Trøjborg, er mere attraktivt end nogensinde før. Der er in at bo der, og der er lang kø til en bolig på Trøjborg. Grunden til, Trøjborg er blevet så populær, er givetvis flere, men indbyggerne gør alle de ting, som er oppe i tiden, krydret med en unik beliggenhed. 

 

Trøjborg er kendt for de mange små specialforretninger, caféer, kaffebarer, restauranter, grønthandleren, vinhandleren, farvehandleren, blomsterforretningen, garnbutikken, genbrugsbutikken, slagteren, apoteket, urmageren, værtshusene, støvsugerforretningen, mekanikeren, tankstationen, frisørerne og barberen, biografen osv. Ja, det lyder lidt som noget fra en gammel Morten Korch film. I dag er der omkring 60 butikker på Trøjborg. Det er sjældent, man ser så mange små selvstændige forretninger samlet så tæt. Det er en oplevelse og noget, man bør støtte.

 

Populær og hot bydel

Noget af det første, man oplever her, er, at folk snakker med hinanden – også selv om der bor flere end 12.000 indbyggere i bydelen. Det er som en lille by i byen. Et lokalsamfund, hvor man hjælper hinanden. Umiddelbart befriende at opleve, da de fleste jo har sit eget og travlt i dag. Flere og flere unge og familier flytter til. Selvom størstedelen er ældre etageboliger, så skyder der stadigvæk nye boliger op. Selvom vi er tæt på skoven, vandet og i Aarhus N, så er vi i gåafstand til centrum og ikke mindst vandet og badeanstalten, Den Permanente. Det er noget af det, som gør Trøjborg til en af de mest attraktive bydele i Aarhus.

 

Vi har samlet alle spisestederne på Trøjborg herunder:

Naturen trækker

Livet på Trøjborg virker harmonisk. Bydelen har den ro, som Aarhus C ikke har. Den ligger ved Riis Skov, der er en mindre byskov på godt 80 ha. Fra skoven er der en smuk udsigt ud over Aarhus-bugten, og området er eminent til motion og som mødested.

 

De gamle huse, skoven, de mange baggårde og det rolige liv lever i bedste velgående og er noget, de fleste forbinder med Trøjborg. Hvis man ikke kender bydelen, kan vi anbefale en gå- eller cykeltur.

Senest opdateret: 25/01/2023 12:01